Su Arıtma Sürahisi Brita Akıllı Sürahi

Su Arıtma Sürahisi Brita Akıllı Sürahi

Su Arıtma Sürahisi

Dün televizyonda gördüğüm Brita Akıllı Sürahi reklamından sonra bu yazıyı yazmaya karar verdim. Akıllı sürahi demelerindeki amaç; bu sürahinin bir su arıtma sürahisi olması. Yani öyle çokta akıllı bir şey beklemeyin 🙂

Su arıtma cihazları yavaş yavaş her eve girmeye başladı. Artık suyumuzu kendimiz arıtıyoruz. Sürekli para ile su satın almaktansa kendi suyumuzu kendimiz arıtırız. Aile bütçesine de katkımız olur düşüncesindeyiz. Burada su arıtma cihazlarının ilk kurulum maliyeti devreye giriyor. Orta halli işimizi görecek bir su arıtma cihazı fiyatı yaklaşık 1.000 TL den başlıyor. (2019 Fiyatları baz alınmıştır) Bu fiyatlar elbette kendini amorti ediyor ama uzun vadede.

Yurt dışında ise su arıtma için daha ekonomik ve küçük çözümler mevcut. Bunlardan biri de su arıtma sürahisi. Su arıtma sürahileri yurt dışında uzun yıllardan beri kullanılmakta olan cihazlar. Ben 2005 yılında Almanya’da bulunduğum dönemde bu küçük su arıtma sürahisi ile karşılaştım. Cihazda normal bir sürahiden farklı olarak bir adet su arıtma filtresi bulunmakta. Sürahiye doldurulan çeşme suyu arıtılarak iç hazneye dolmakta.

Brita Akıllı Sürahi

Brita akıllı sürahi de aynı bu mantıkla çalışmakta. Çeşmeden sürahiye su doldurmamız yeterli. Sonrasında bize sadece içmek kalıyor. Brita sürahinin;  BRITA Marella XL, BRITA Aluna XL adında iki modeli Türkiye’de satılıyor. Bir modeli daha var ama firmanın resmi sitesinde artık bu model yer almıyor. Yani üretimi sanırım durdurulmuş. Brita akıllı sürahi toplamda 3,5 litre kapasiteye sahip ve içerisine 2 litre filtre edilmiş su alıyor. Şimdi gelelim asıl meseleye brita au arıtma sürahisini aldık iş bununla bitiyor mu? Bu sürahi bize ne kadara mal olacak.

Brita Sürahi Fiyat

Brita sürahi fiyat kısmına geldiğinde diğer büyük su arıtma cihazları gibi binlerce lira değerinde değil. Şuan 2019 yılı için brita akıllı sürahinin fiyatı 99 TL. Online olarak bir çok internet sitesinde satılıyor. Sürahi fiyatı 99 TL ama bu sürahinin birde filtre masrafı var. Bütün su arıtma cihazlarında olduğu gibi. Brita sürahi filtre fiyatları ise; ikili filtre kartuşu 39 TL. Bir kartuş ne kadar kullanılıyor? hemen onuda söyliyeyim. Brita sürahi filtre 100 Litre suyu filtre edebiliyor. Yani 39 TL ye alınan 2 kartuş bize 200 litre su arıtıyor.