Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar

Tükenmez kalemler en çok kullanılan kalem çeşitlerinden biridir. Tek sıkıntısı ise bazen içindeki mürekkebi akıtması. Bugün tükenmez kalem lekesi bulaştığı yerden nasıl çıkar? en etkili ve kolay yöntemlerini; tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar? adlı yazımda bulabilirsiniz.

Tükenmez kalem lekesi kıyafetten nasıl çıkar?

Öncelikle belirtmekte fayda var. Tükenmez kalem lekesi olan kıyafeti öyle hemen sıcak suya bastırayım geçsin gibi düşünceleri aklınızdan çıkarın. Sıcak su tükenmez kalem lekesini daha fazla alana yayacaktır. Bunu unutmayın.

  • Kıyafetlere bulaşan tükenmez kalem mürekkebini çıkartmak için; leke henüz yeniyken lekeli yüzeye bir kağıt peçete ile tampon yapın ve mürekkebin fazlalık kısmını alın. Sonrasında ise deterjanlı suyla lekeyi silip hemen ardından yıkamak için kıyafetinizi makineye atın.
  • Saç spreyi ile tükenmez kalem lekesi çıkarmak için; lekeli alanın arka yüzüne saç spreyini sıkın. Bu esnada lekeli olan ön yüzü bir peçeteye bastırın. Saç spreyindeki kimyasallar tükenmez kalem lekesini çözecek ve lekeli yüzden peçeteye geçmesini sağlayacaktır. Sonrasında kıyafetimize yıkama işlemi uyguluyoruz.
  • Sirke ile mürekkep lekesini çıkarmak için; bir miktar sirkeyi bir beze döküyoruz ve lekeli yüzeye tampon uyguluyoruz. Bu şekilde tükenmez kalemin lekesi beze geçecektir.

Tükenmez kalem lekesi duvardan nasıl çıkar?

Yaramaz çocuklarınız varsa duvarınız, eminim çocuklarınızın yaptığı sanat eserleriyle doludur. Peki bu duvardaki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar? Hemen anlatalım.

  • Karbonat ve su yardımıyla duvarlarınızdaki tükenmez kalem lekesinden kurtulabilirsiniz. Nemli bir bezin üzerine bir miktar karbonat dökün ve dairesel hareketlerle çok bastırmadan duvarlarınızdaki lekeleri silin. Geriye hiçbir şey kalmayacaktır.

Tükenmez kalem lekesi koltuktan nasıl çıkar?

Yine o yaramaz çocuklarımızın eseridir koltuktaki tükenmez kalem lekeleri 🙂 Olsun çocuktur yapar 😉 Biz bu lekelerden nasıl kurtulabiliriz onun yollarına bakalım.

  • Koltuğa bulaşan tükenmez kalem lekelerinde acele etmemiz gerekiyor. Henüz leke kurumadan saç spreyini üzerine sıkıyoruz. Bu arada bizde bir kaba sıcak su, amonyak ve arap sabunu koyup iyice köpürtüyoruz. Sonrasında bir bez yardımıyla koltuklarımızı siliyoruz.

Tükenmez kalem cilde bulaşırsa nasıl çıkar?

Çok fazla kağıt kalem işleriyle uğraşan biriyseniz mutlaka ellerinize tükenmez kalem lekesi bulaşıyor olmalı.

  • Cilde bulaşan tükenmez kalem lekesinden kurtulmanın en kolay yolları; kolonya ve asetondur. Kolonya veya aseton ile lekeyi ovalarsanız çok kolay şekilde tükenmez kalem lekesinden kurtulmuş olacaksınız.

Tükenmez kalem lekesi ahşaptan nasıl çıkar?

Ahşaba bulaşan tükenmez kalem lekelerinde iki sorun var. Birincisi kalemin ahşapta bıraktığı iz. İkincisi ise kalemin ahşapta bıraktığı mürekkep lekesi.

  • Ahşap üzerinden tükenmez kalem lekesi çıkarmak için ılık sabunlu su kullanıyoruz. Bir bez yardımıyla lekeyi iyice ovalıyoruz ve temiz bir bezle duruluyoruz. Tükenmez kalem lekesinin yok olduğunu göreceksiniz.