Yeşil Kahve Zayıflatır mı?

yeşil kahve zayıflatır mı

Kahve tüketimi ve sağlığımız üzerindeki etkileri uzun yıllardır tartışılan bir konudur. Mehmet Oz’un show programı olan “The Oz Show” da yeşil kahve hakkında; yeşil kahvenin zayıflattığı, kilo verilmesinde yardımcı olduğu, hatta yeşil kahve tüketiminin egzersize ve diyete gerek kalmadan zayıflattığı gibi konuşmalar yer aldı. Bunun üzerine de; yeşil kahve zayıflatır mı? yeni bir tartışma konusu oldu.

Yeşil kahve kavrulmamış kahve çekirdeklerinin aldığı isimdir. Yani yeşil kahve adında bir kahve türü yoktur. Bu sadece işlenmemiş kahveye verilen biri isimdir. Kavrulmamış kahvede klorojenik asit miktarı yüksektir. Bazı tartışmalarda; yeşil kahvede bulunan içeriklerin kan basıncını dengelediğini, antioksidan etkileri olduğuna ve bu sayede kilo vermekte yardımcı olduğu konuşulmuştur.

Kilo verdirdiğine dair anlatımlar ve ilaç firmalarının bu magazinsel konuşmalar sonucu ürettiği yeşil kahve ektresi içeren haplar günümüzde hala satılmaktadır. Peki gerçekten de yeşil kahve zayıflatır mı? 

Yeşil kahvenin zayıflattığına dair bilimsel bir araştırma henüz mevcut değil. Siz yeşil kahve zayıflatır mı? şeklinde bir araştırma yaparken birbirinin kopyası bir sürü site ile karşılaşacaksınız. Onların büyük bir kısmında; yeşil kahve zayıflamada çok etkili, yeşil kahve egzersiz yapmadan zayıflatıyor, yeşil kahve diyet yapmadan kilo verdiriyor, şeklinde yazılar okuyacaksınız.

Ben size şunu söylemek istiyorum; yeşil kahve öyle diyetsiz, egzersizsiz kilo falan verdirmez. Bu mantığa da aykırı bir durum. Sen herşeyi yiyeceksin günlük 3000-5000 kalori alacaksın sonra yattığın yerden yeşil kahve sayesinde kilo vereceksin. Sizce bu mantıklı mı? Burada önemli bir konuyu atlamamız gerekiyor. Yeşil kahve tek başına kilo verdirmez. Yeşil kahve sadece yağ yakımını hızlandırır. Yani diyet ve egzersizin yanında yeşil kahveyi bu yaptıklarınızı desteklemesi açısından kullanabilirsiniz.