Diş Macunu Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Diş macunu renkleri ne anlama geliyor?

Diş macunu tüplerinin alt kısmında bulunan renkli kareler, diş macununun bileşimini tanımlar şeklinde bir iddia mevcut. Bu diş macunu kodları; siyah olursa içinde şu maddeler olur, yeşil olursa sağlıklıdır şeklinde söylemler var. Bu iddialar gerçekten doğrumu? Diş macunu renkleri gerçekten macunun içeriğini mi anlatıyor? Diş macunundaki renklerin anlamı ne?

Diş Macununda Bulunan Renk Kodları

İnternette dolaşan bir bilgi kirliliği var bunu bir çoğumuz biliyoruz. İşte diş macunu renkleri konusu da bu şekilde. Diş macunu paketlerinin arka alt kısmında bulunan siyah, yeşil, mavi renk kodları bulunuyor. Bu konuyu araştırıyorsanız buna mutlaka bakmışsınızdır. Bende bir web sitesinde bulunan içerik nedeniyle oldukça rahatsız oldum.

Kullandığım diş macununda sitenin söylediğine göre çok zararlı içerikler vardı. Bende bunu bir araştırayım dedim. Ama Türkiye kaynaklarından değil yurt dışı kaynaklardan. Çünkü Türkiye’de her site bu konuyu neredeyse işlemiş ve diş macunu renk kodları hakkında genel bir bilgi kirliliği var.

Neyse konunun devamında diş macunu renkleri ile ilgili araştırmam sonucu edindiğim bilgileri sizlerle paylaşıyorum. Bakalım diş macunu renk kodları hakkında konuşulan söylentiler gerçeği yansıtıyor mu?

Diş Macunu Üzerindeki Renkler

Diş macunu renk kodlarıyla ilgili yurt dışında da bir çok dedikodu çıkmış ama sonunda kesin bir kanıya varılmış. Bakın diş macunu renkleri ne anlama geliyor?

Diş macunları sizinde bildiğiniz gibi bir dizi fabrika süreci ve aşamalarından geçerek üretilmekte ve paketlenmektedir. Gelişen teknoloji sayesinde de bu işlemler robotlar ve sensörler tarafından yapılmaktadır. Sensörler işlemlerini yapabilmeleri adına bir takım bilgilere ihtiyaç duyarlar. Bu bilgileri biz sensörlere gösteririz ve yaptığımız program dahilinde de sensör görevini yerine getirir.

İşte tamda burada diş macunu renk kodları devreye girmekte. Hani o mavi, siyah, yeşil gibi değişik renklerde olan diş macunu renkleri. Sensörler bu renkleri optik okuyucuları sayesinde okur ve yapılacak işlemi ilgili robota iletir. Örneğin diş macunu tüpünün alt kısmının birleşim yerleri, kesilecek noktası, nereden kıvırması gerektiği gibi. Palet üzerinden gelen diş macunu tüpleri üzerine konulan diş macunu renk kodları sayesinde o noktadan kesilir, preslenir ve işlem tamamlanır.

Sonuç olarak arkadaşlar diş macunu renkleri; aman efendim yeşil çok sağlıklı, siyah sağlığa zararlı şeklinde falan değil. Bu uydurulmuş bir bilgidir ve internet ortamında site sahiplerinin, makalelerini oturup yazmak yerine, başka sitelerden çalması sonucu yayılmıştır. Tekrar söylüyorum diş macunu renk kodları fabrikanın üretim esnasında diş macunu paketlerini kesmek, preslemek, v.b işlemleri yapmak amacıyla sensörlere bil vermesi için kullanılmaktadır.

Reklam