Font Bulma – Resimdeki Fontu Bulma

font bulma

Bugün sizlere font bulma hakkında bir yazı yazmak istedim. Bu yazıyı okuduğunuzda herhangi bir resimde, afişte, v.b görsel karelerde kullanılan fontları bulabileceksiniz. Size tanıtacağım bir web sitesi sayesinde; siteye sadece fotoğrafı upload ederek, fotoğrafta bulunan yazı fontunu bulabileceksiniz.

Font Bulma

Genellikle reklamcılar ve webmaster ‘ların en çok zaman harcadığı konuların başında resim hazırlama işlemi gelmektedir. Resme uygun font bulma işi de bu zamanı uzatan en büyük etkenlerden birisidir. Ben genellikle sabit fontlar kullanıyorum. Bazende afişlerde gördüğüm fontları kullanıyorum. Size tavsiyem de özellikle film afişlerinde kullanılan fontları kullanmanız. Çünkü bu afişler çok yüksek paralar harcanarak uzman ekipler tarafından hazırlanmakta ve afişte kullanılan fontlar da haliyle profesyonel olmakta.

Peki biz bu fontları nasıl bulacağız? Font bulma işlemini nasıl yapabilirim? İşte bu yazıyı bu tür sorulara yanıt olması amacıyla yazdım. Bugün size anlatacağım font sitesi sayesinde; resim ve fotoğraflarda bulunan fontları bulabileceğiz. Hemen font bulma işlemine geçelim.

Sitemizin adı Fontsquirrel.

Resimden Font Bulma

  • Öncelikle BURADAN sitenin font bulma kısmına geçiş yapalım.
  • Açılan sayfada “Upload İmage” tuşunu tıklayalım ve fontunu bulmak istediğimiz resmi yükleyelim.
  • Resimde bulunan yazının çevresini alacak şekilde resmi daraltıyoruz. Bu sayede sitenin işini ve doğru tahmin olasılığını yükseltmiş oluyoruz.
  • Sonrasında “Matcherate it” butonuna basıyoruz.
  • Site bize yazıda kullanılan fontların bir listesini veriyor. Bu fontlardan bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz olarak sunulmakta.
Gördüğünüz gibi font bulma işlemi bu kadar basit. Yapmamız gereken tek şey fontunun ne olduğunu merak ettiğimiz resmi siteye upload etmek ve gerisini siteye bırakmak.