Twitter Hesabı Silme – Hesap Kapatma

Twitter Hesabı Silme - Hesap Kapatma

Bu yazım twitter ile ilgili ilk yazım olacak. Ben twitter’ın eski popüleritesini yitirdiğini düşünenlerdenim. Bu yüzden de twitter hakkında pek yazı yazmadım bugüne kadar. Bugün neden yazıyorum? Çünkü; e-posta kutuma twitter hesabı silme işleminin nasıl yapılacağı ile ilgili oldukça fazla soru almaya başladım. Bir diğer soru da twitter hesap kapatma linki ile alakalı. Sanırım instagramda olduğu gibi twitter hesap kapatma linki de biraz gizlenmiş durumda.

Uzun lafın kısası bugün twitter hesabı silme kapatma işleminin nasıl yapılacağını, twitter hesap silme linki ile beraber sizlere göstereceğim.

Twitter Hesap Silme

Twitter hesabınızı silmeniz için gereken; twitter kullanıcı adınız ve şifreniz. Bu ikiliyi bildikten sonra anlattığım şeyleri yapmanız halinde twitter hesabınızı kolayca silebilirsiniz.

Eğer twitter şifrenizi bilmiyorsanız. Şifre yenileme işlemi sayesinde, twittera kaydolduğunuz mail adresinize gelen şifre resetleme mailini kullanarak kolayca yeni bir şifre alabilirsiniz. Twitter şifre resetleme işlemini ayrı bir başlık altında sizlere anlatacağım. Şimdi twitter hesap kapatma işlemine dönelim.

twitter hesabı silme 1
Twitter’a Giriş Yapın
  • Öncelikle Twitter Giriş adresi üzerinden twitter ana sayfasını açalım ve giriş yap butonunu tıklayalım.
twitter hesabı silme 2
Giriş Ekranı
  • Açılan giriş penceresine twitter kullanıcı adı ve şifremizi girelim ve giriş yap butonuna basalım.
  • Twitter girişimizi yaptıktan sonra; twitter hesap silme linki ni tıklayarak twitter hesabı silme sayfasına geçiş yapalım. Eğer twitter girişi yapmadan bu linke giderseniz giriş ekranı açılacak ve giriş yapabileceksiniz. Sonrasında aşağıda resimde gördüğünüz sayfa karşınıza çıkacak.
twitter hesabı silme 3
Twitter Hesap Silme Ekranı
  • Twitter hesabı silme sayfasında bize hesabımızı kapatmadan önce neleri bilmemiz gerektiğini anlatmışlar. Bunu okumanızı öneririm belkide twitter hesabınızı silmeden başka bir yöntemle işinizi halledebilirsiniz. Nedir twitterın bize önerileri;
  1. Öncelikle twitter hesabı silme işleminden sonra 30 gün boyunca tekrar twitter’a girmeniz durumunda hesabınız tekrar aktif olur. Yani 30 gün boyunca twitter sizin verilerinizi saklar.
  2. Kullanıcı adınızı yada twitter adresinizi değiştirmek istiyorsanız twitter hesabını silmenize gerek yok. Bunu uygulama içinde bulunan ayarlardan da yapabilirsiniz. Bu işlemi yaptığınızda takipçileriniz, twitleriniz, beğenileriniz yani kısaca twitter kullanıcı adınız haricinde herşey aynı kalır.
  3. Twitter’da kullandığınız kullanıcı adı ve mail adresini, twitter hesap kapatma işleminden sonra başka bir twitter hesabı açmak için kullanacaksanız öncelikle hesabınızı silmeden bunları değiştirmeniz gerekmekte. Yoksa 30 gün boyunca sildiğiniz kullanıcı adı ve mail adresini başka bir hesap açmak için kullanamazsınız.
  4. Twitter hesabı silme işlemi sonrası içerikleriniz 24-48 saatlik bir süre boyunca hala görünmeye devam eder.
  5. Google gibi arama motorlarının datalarına kaydettiği bilgilerin silinmesi twitter’ın elinde olan bir şey değildir. Bu bilgiler twitter hesabı silme işleminden sonra, google tarafından belirli bir süreçte datalardan çıkarılmaktadır. Bu biraz zaman alabilir. Yani google aramalarında görünürsünüz ama linke tıkladıklarında bir hata sayfası ile karşılaşırlar.
  • Bunları öğrendiğimize göre artık @kullanıcıadı hesabını devre dışı bırak düğmesine basabilirsiniz.
twitter hesabı silme 4
Şifremizi Girelim
  • Twitter hesap silme düğmesine bastığınızda yukarıda resimde gördüğünüz ekran çıkacak. Burada şifremizi tekrar giriyoruz. Twitter’ın bizden tekrar şifre istemesinin nedeni güvenlikle alakalı bir durumdur. Paylaşılan bir bilgisayarda oturumunuz açık kalmış olabilir ve bir başkası sizin twitter hesabınızı silmeye çalışıyor olabilir. Bu durumda şifrenizi bilmeden twitter hesabınızı silemez.
  • Şifremizi tekrar girdiysek twitter hesabı devre dışı bırak butonuna basabiliriz.
twitter hesabı silme 5
Hesap Devre Dışı Bırakıldı ve 30 Gün Sonra Kalıcı Olarak Silinecek
  • Yukarıda resimde gördüğünüz gibi twitter hesap silme işlemini tamamladık. Artık 30 günlük süreç sonunda twitter hesabımız tamamen silinecek.
  • Twitter hesabı silme işlemi bu kadar arkadaşlar. Umarım twitter hesap silme kapatma işleminizde yardımcı olabilmişimdir.

Twitter hesap kapatma işlemi sonrası hesabımı geri nasıl açarım?

Twitter hesabımızı kapattıktan sonra verilerimiz twitter tarafından 30 gün saklanır. Bu sebeple; eğer tekrar silinen twitter hesabınızı geri açmak istiyorsanız; kullanıcı adı ve şifrenizle bu 30 günlük süreç içinde twitter’a tekrar giriş yapmalısınız. 30 günlük süre sonrasında twitter tüm verileri siler ve 30 günlük süreçten sonra bu sebeple sildiğiniz twitter hesabını tekrar açamazsınız.

Twitter hesap dondurma

Twitter hesabını silmek yerine twitter hesap dondurma işlemi yapılabilir mi? şeklinde bana gelen sorulara da hemen cevap verelim. Bildiğiniz gibi instagramda dondurma işlemi yapılabiliyor. Bu şekilde hesabınızı geçici olarak kapatabiliyorsunuz. Twitter’da ise malesef hesap dondurma işlemi yapılamıyor. Bunun yerine 30 günlük süreyi göz önünde bulundurarak twitter hesap silme işlemi yapabilir ve 30 gün dolmadan tekrar hesabınızı aktif edebilirsiniz.