Whatsapp Konum Nasıl Atılır?

Whatsapp Konum Nasıl Atılır

Bugünkü konumuz telefondan konum atma yani konum gönderme. Konum gönderme seçenekleri arasında en çok kullanılan uygulama olan whatsapp konum gönderme işlemini anlatacağım. Hadi hemen whatsapp konum nasıl atılır? öğrenelim.

Bu yazıda Whatsapp konum nasıl atılır? konusu hem resimli hemde videolu olarak anlatılmıştır.

Whatsapp Konum Atma

Dışarıda bir yerde arkadaşınızla buluşacaksınız ama arkadaşınıza nerede olduğunuzu tarif edemiyorsunuz. Hele birde hiç bilmediğiniz bir yerde yada şehirdeyseniz işler iyice sarpa sarıyor değil mi? Bu ve buna benzer durumlar için cep telefonumuzdan yardım alıyoruz.

Cep telefonlarında bulunan GPS ve internet bizim konumumuzun neresi olduğunu bilebiliyor. Herhangi bir mesajlaşma uygulaması vasıtasıyla da bu konumu arkadaşımıza gönderebiliyoruz. Bugün konum gönderme işlemini whatsapp üzerinden anlatacağım. Çünkü; en popüler mesajlaşma uygulaması whatsapp ve Whatsapp uygulamasını kullanmayanımız yoktur sanırım. Neyse lafı daha fazla uzatmadan whatsapp konum nasıl atılır? hemen anlatımına geçelim.

Konum Nasıl Atılır? Resimli Anlatım

Whatsapp Konum Nasıl Atılır 1
Whatsapp Konum Gönderme
  • Öncelikle whatsapp uygulamasını açıyoruz ve whatsapp kullanarak konum atacağımız arkadaşımızla bir sohbet penceresi açıyoruz. (Kısacası; Kişi listenizden arkadaşınızı seçin 🙂
  • Mesaj yazma alanının yanında bir ataç sembolü göreceksiniz. Bu sembole tıklayın ve seçenekler penceresini aktif edin.
  • Burada 6 adet seçeneği göreceksiniz. Buradan konum seçeneğini tıklayalım. Eğer GPS aktif değilse resimdeki gibi bir uyarı göreceksiniz. Tamam deyip konum bilgileri sayfasından GPS’i aktif edin. Eğer GPS telefonunuzda açıksa bu aşama sizde görünmeyecek. Direkt altta resimde gördüğünüz harita ekranına geçiş yapacaksınız.
Whatsapp Konum Nasıl Atılır 2
Konum Gönderildi
  • Konum gönder ekranı açıldığında “Şu anki konumu gönder” seçeneğini tıklıyoruz. Bu seçenek bize en yakın yeri gösterir. GPS üzerinden doğru konum belirli metrelerde sapmalarla gönderilir bunu unutmayalım.
  • Whatsapp konum gönderme işleminiz tamamlandı.

Konum Nasıl Atılır? Videolu Anlatım

Arkadaşlar whatsapp konum nasıl atılır? konusunu daha iyi anlaşılması için bir de video çektim, izlemenizi öneririm. Umarım faydam dokunmuştur. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler.