İnstagramda Repost Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

İnstagramda Repost Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

Bugünkü konumuz instagram’da repost yapma. Konumuz içeriğinde; instagram repost nedir?, instagramda repost nasıl yapılır? ve en çok kullanılan repost uygulamasını anlatacağım.

Repost nedir?

İnstagram’da başka bir kullanıcının paylaşımlarını kendi profilimizde paylaşmamıza repost deniliyor. Repost işlemi ile hem gönderi, hemde gönderi altında yazılan yazıları kendi profilimizde paylaşabiliyoruz.

Repost nasıl yapılır?

İnstagram’da repost yapabilmemiz için, uygulama üzerinde böyle bir özellik maalesef bulunmuyor. İnstagram repost işlemini yapabilmek için bu sebeple ekstra bir uygulama kullanmamız gerekiyor.
Ekstra uygulama deyince ilk akla gelen şey instagram hesabımızın güvenliği oluyor. Ama merak etmeyin, instagram repost uygulamasına kullanıcı adı ve şifremizi girmiyoruz! Uygulamaya instagram üzerinden de her hangi bir izin falan da vermiyoruz. Bu sebeple hesabımızın çalınması gibi korkularınız varsa hiç endişe etmeyin. Gayet güvenli. İçimiz rahatladığına göre; instagram repost uygulaması ile repost nasıl yapılır? hemen anlatımına geçelim.

İnstagram repost için en çok kullanılan repost uygulaması hangisi?

İnstagram repost yapabilmek için kullanacağımız uygulamanın adı; Repost for instagram. Uygulama android kullanıcıları için Google Play’de ve ios kullanıcıları için de Apple Store’da bulunuyor. Şimdi gelelim instagramda nasıl repost yapacağımıza.
1. Öncelikle instagram repost uygulamasını kullandığımız platformun uygulama marketinden indirip telefonumuza kuruyoruz.
instagram repost bağlantı kopyalama
2. İnstagram repost uygulamasını kurduktan sonra, instagram uygulamasına giriyoruz ve repost yapacağımız fotoğrafı açıyoruz. Sağ üst köşede bulunan 3 nokta simgesine tıklıyoruz. Açılan pencerede Bağlantı Kopyala seçeneğini tıklıyoruz.
kopyalanan bağlantının repost uygulamasına geçişi
3. Repost yapacağımız gönderi bağlantısını kopyaladığımızda, üstte resimde de gördüğünüz gibi uygulama kopyaladığınız url adresinde bulunan gönderiyi kendi üzerine kaydediyor. Bu aşamada instagram uygulamasından çıkıyoruz ve instagram repost uygulamasına geçiş yapıyoruz. Yani sadece instagrama girdikten sonra repost yapacağımız fotoğrafın paylaşım url sini kopyalıyoruz o kadar.
repost uygulamasındaki görünüş
4. Repost uygulamasına girdiğimizde yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi repost yapacağımız gönderiyi göreceksiniz. Burada gönderinin üzerini tıklayalım.
instagram repost butonuna basıyoruz
5. Gönderinin üzerini tıkladığımızda, üst resimde gördüğünüz ekrana geçiş yapacaksınız. Burada küçük kutucuklarda, repost yaptığımız gönderi sahibinin profil adının fotoğrafın neresinde gözükmesini istediğimizi seçebiliyoruz. Ben burada seçim yapmaya gerek duymuyorum çünkü seçili alanlar gayet ideal. Burada repost butonuna tıklayalım.
instagramda repost yapmak için open instagram
6. Repost butonuna basınca yukarıda gördüğünüz ekran çıkıyor. Bu ekranda bize repost yapacağımız gönderinin yazılarını biraz sonra instagramda yapıştır diyerek yapıştırabileceğimizi söylüyor. Burada Open instagram seçeneğini tıklıyoruz.
repostun instagrama aktarılması
7. Open instagram butonuna basınca yukarıda resimde gördüğünüz gibi instagram uygulamasına geçiş yapıyoruz. Burada yazı alanına dokunarak yapıştır dediğimizde; bu resmin bir repost olduğunu belirten #repost etiketi, uygulamanın instagram adresi olan @get_repost instagram adresi ve repost edeceğimiz gönderinin yazılarını repostumuza yapıştırıyoruz. İsterseniz uygulamanın instagram adresini bu aşamada silebilirsiniz. Sonrasında paylaş diyoruz.
Not: Repost yaparken yazılar çıkmıyor şeklinde sorular alıyorum. Cevabını yukarıdaki satırlarda bulabilirsiniz.
gönderinin instagramda repost yapılmış hali
İnstagram’da repost yaptığımız gönderinin son hali yukarıdaki resimde olduğu gibi görünüyor. Resmin sol alt köşesinde bu fotoğrafın kime ait olduğunu gösteren profil ismi ve alt kısımda bulunan yazıları görebilirsiniz.
Bugün sizlere instagramda repost nasıl yapılır? sorusunu en çok kullanılan repost uygulaması üzerinden anlattım. Umarım instagram’da repost yapmak isteyenler için faydalı bir yazı olmuştur.
Bu yazıyı beğendiyseniz; lütfen altta bulunan sosyal paylaşım butonlarını kullanarak repost edermisiniz 🙂