Kağıttan Uçak Yapımı – En Fazla Havada Kalan Model

Kağıttan Uçak Yapımı - En Fazla Havada Kalan Model

Bugün hep birlikte kağıttan uçak yapımını öğreniyoruz. Yapacağımız uçak için ihtiyacımız olan tek şey bir A4 kağıdı. Eğer üzerine desenler yapmak isterseniz, boya kalemlerinizi de hazırlayabilirsiniz.

Çocukluğumuzun vazgeçilmez oyuncaklarından biridir kağıttan uçaklar. Önce en temel uçak modelini yapardık. Sonrasında da aşama aşama uçağımızı modifiye ederdik. Uçak kanatlarına desenler çizerdik. Kağıttan yaptığımız uçakları, arkadaşlarımızın uçaklarıyla yarıştırırdık. Bakalım kimin uçağı daha fazla uçacak diye.

Bugün yapacağımız uçak, doğru yapıldığında en fazla havada kalan uçak modeli. Göstereceğim kağıttan uçak yapımı aynı zamanda en kolay yapılan kağıttan uçak.

Kağıttan uçak yapım aşamaları

Kağıttan uçak yapımı işlemlerini aşağıda belirttiğim şekilde 6 adımda yapabilirsiniz. Resimlerin altında bulunan rakamların açıklamaları resimlerin alt kısımlarında bulunmaktadır.
kağıttan uçak yapımı 2
1. Uçak yapımının birinci aşamasında A4 kağıdımızı dikey olarak tam ortasından ikiye bölecek şekilde katlıyoruz.
2. Katlama esnasında oluşan çizginin tam ortasına gelecek şekilde yukarıda bulunan kenarları katlıyoruz.
kağıttan uçak yapımı 3
3. Üst kenarlar katlandıktan sonra, aynı noktalardan bir kez daha katlıyoruz.
4. Kağıttan uçak yapımı aşamalarından bir numarada yaptığımız katlamayı tekrarlıyoruz ve kanatları birbirine birleştiriyoruz. Bu aşamada iki kanadın eşit şekilde birleşmesine dikkat etmemiz gerekiyor.
kağıttan uçak yapımı 4
5. Uçağımızın kanatlarının tam olarak oluşturulması aşaması.
6. Kağıttan uçak yapımında yapmış olduğumuz uçak kanatlarının arasını ayrılmaması için yapıştırıyoruz.