Otel Reklamı Nasıl Yapılır?

Otel Reklamı Nasıl Yapılır?

Otel işletmecilerinin en büyük sorunlarından biri otel reklamları ile ilgili oluyor. Otelinizin reklamını en iyi şekilde yapmak istiyor ama otel reklamı nasıl yapılır? bilmiyorsanız bu yazımı mutlaka okumalısınız.

Otel reklamı yapmak için en iyi reklam seçenekleri hangileri?

Öncelikle otel reklamı yapmak ile etkili otel reklamı yapmak arasında çok büyük bir fark olduğunu bilmemiz gerekiyor. Doğru ortamlarda yapılmayan reklamlar maalesef ki para ve zaman kaybından öteye gidemezler. Gelin şimdi otel reklamı nasıl yapılır? otelimize reklam yoluyla nasıl müşteri çekeriz? hep birlikte inceleyelim.

Adwords reklamları

İnternet kullanımının giderek yaygınlaştığı günümüzde, reklam vermenin en etkili yollarından biri Adwords reklamlarıdır. Google firmasına ait olan Adwords da verdiğiniz reklamlar en kısa yoldan kullanıcılara ulaşmaktadır.

Tabi herşey bununla bitmiyor. Otelimizin reklamını Adwords’e eklemeden önce Adwords’de reklam nasıl verilir? biraz araştırmanız gerekiyor. Çünkü Adwords reklamları diğer firmalar ile rekabet etmemizi gerektiriyor. Adwords’e reklam verirken; anahtar kelime araştırması, anahtar kelimedeki rekabet ve tıklama başı ücreti araştırmamız gerekmekte.

Örneğin; Antalya’nın Kemer ilçesinde bir otele reklam verirken hangi kelimeleri arayan kullanıcılara reklamımızın gözükmesini isteriz. Hemen söyleyim; Kemer Otelleri, Kemerdeki uygun oteller, Antalya Kemer Otelleri gibi aramalarda otelimizin reklamının görünmesi etkili olacaktır. Burada diğer firmalarla rekabet içinde olacaksınız.

Çünkü bu anahtar kelimelere reklam veren diğer otellerde olacak. Burada tık başı ücret ayarlamasını iyi yapmalısınız. Eğer çok düşük bir ücret ödemek isterseniz, reklamınız daha yüksek ücret veren firmalar olduğu sürece yayına girmez ve görünmez. Yine eğer gereğinden yüksek bir fiyat verirseniz reklamlarınız görünüz ama reklam maliyetiniz ciddi oranda artar. Bu sebeple Adwords’e otelinizin reklamını verirken, Google Keyword Planner aracını kullanarak anahtar kelimenizin aranma hacmi, tık başı maliyeti ve rekabet ortamını incelemeniz gerekir.

Eğer ben bunlarla uğraşamam diyorsanız, bu konuda danışmanlık hizmeti veren Google Partner firmalarından biri ile anlaşabilirsiniz. Siz firmaya ödemek istediğiniz aylık reklam ücretini belirlersiniz firma sizin yerinize bütün bu araştırmaları yapar.

Sosyal medya ile otel reklamı nasıl yapılır?

Artık sosyal medyanın gücünü anlatmaya gerek yok sanırım. Otel reklamı yapmanın da en etkili yöntemlerinden biri, sosyal medya üzerinden reklam yapmak. Öncelikle söylemeliyim; eğer otelinize ait sosyal medya hesaplarını henüz açmadıysanız biran önce bu konuyla ilgilenin. Benim size tavsiyem öncelikle bir instagram ve facebook sayfası oluşturmanız.

Sosyal medya hesaplarınızı oluşturduktan sonra da mutlaka hergün düzenli olarak gönderi paylaşımı yapmanız gerekiyor. Sosyal medya hesaplarınızdaki takipçilerinizin artması için bu önemli. Unutmayın prestijli bir hesabınızın olması için kaliteli gönderileriniz ve yüksek miktarda takipçinizin olması gerekmekte.

Sosyal medyada reklam verirken Facebook ve İnstagram oldukça önemli bir yer oluşturuyor. Öncelikle belirtmeliyim ben otel reklamını sosyal medyada yapacak olsam kesinlikle instagramı tercih ederdim. Çünkü günümüzde en popüler sosyal medya mecrası instagram. İnstagram üzerinden reklam vermek te çok kolay ama bunun da incelikleri var. Eğer birazdan anlatacağım şeyleri uygularsanız, otel reklamınızı en uygun fiyata en etkili şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Facebookda reklam nasıl yapılır?

Otelinizin reklamını facebook reklamları aracılığıyla yapabilirsiniz. Facebok da reklam verirken, reklamınızı görmesini istediğiniz kullanıcıların yaşını, cinsiyeini, iş durumunu ve buna benzer bir çok özellikleri seçebiliyorsunuz. Burada iyi bir araştırma yaparak otelinizin reklamları dikkatini çekebilecek profillere nokta atışı yapabilirsiniz.

İnstagramda etkili reklam nasıl yapılır?

İnstagramda etkili bir reklam oluşturmak için, instagram reklamlarını kullanabilirsiniz. Bunun için instagramda bir gönderi oluşturmanız ve tanıtımını yapmanız gerekmekte. Bir diğer etkili reklam modeli ise, yüksek takipçili instagram hesaplarına reklam yaptırmak.

Burada yüksek takipçili bayan profillerini araştırıyoruz. Otelinizin reklamını içeren bir fotoğrafı hesaplarından paylaşmalarını istiyoruz. Bunun karşılığında belirli bir ücret ödüyoruz.

Benim size tavsiyem ise; 750k-1,5M instagram takipçisine sahip hesapları otelinize davet etmeniz. Sezonun size uygun dönemlerinde bu tarz hesapları otelinize misafir olarak davet ederseniz; instagram üzerinden oldukça etkili bir reklama imza atmış olursunuz. Hemde reklamınız oldukça doğal görünür. Hesap sahibi otelinizde konakladığı süre boyunca bol bol fotoğraf çekecek ve hesabında paylaşacak. Her paylaşımda da siz otelinizin reklamını, hesabın takipçileri ve keşfette görenlerle birlikte yaklaşık 500k-2M kişiye gösterebileceksiniz. TV reklamları bile bu kadar görüntülenme almaz benden söylemesi 😉

Bu şekilde 10-15 instagram hesabı ile sezon öncesi bir anlaşma yapmanız halinde, sezonda otelinizde boş oda kalmayacağına emin olabilirsiniz.

Bloggerları kullanarak otelinizin reklamını yapabilirsiniz

Yine uygun fiyata etkili bir reklam modeli daha. Turizm ve tatil konulu içerikler üreten blogları bulun. Onları otelinize davet edin. Az önce instagram reklam modelinde bahsettiğim gibi bloggerlar da otelinizde konakladığı süre boyunca fotoğraflar çekecek ve otelinizi tanıtan güzel bir makale hazırlayacaklardır.

Blog sitesi yayınını sürdürdüğü müddetçe reklamınız da yayında kalacaktır. Ayrıca bunun bir avantajı daha var. Adwords reklam modelinde anahtar kelime seçiminden bahsetmiştik. Bloğunda sitenizin tanıtımını yapan bloğun makalesi içinde bu anahtar kelimelerin geçmesini isteyebilirsiniz. Ayrıca bu anahtar kelimelerden web sitenize link vermelerini de talep edebilirsiniz. Bu sayede o anahtar kelimelerde otelinizin web sitesi güçlenecek ve sıralamada daha yukarılarda çıkacaktır.

Bunun dışında aktif ve sürekli yazı paylaşan bloggerların bir listesini oluşturup, onlar için otelinizde bir gece düzenleyebilirsiniz. 30-40 bloggerdan oluşan bir ekibi bu şekilde bir araya toplamanız sonucu her blogger web sitesinde bu geceyi anlatan bir yazı yazacaktır. Bu da oteliniz için çok iyi bir reklam olacaktır.

Otel reklamınızı aracı firmalara yaptırın

Bu işle uğraşıyorsanız otellere müşteri çeken aracı firmaları mutlaka bilirsiniz. Bunun Dünya’da pek çok örneği mevcut. Bu firmalarla anlaşma yapın ve sistemlerine otelinizi ekletin. Firmalar için otelinizi en iyi anlatan görselleri sunun. Otel reklamınızı aracı kurumlara yaptırırken komisyon oranlarında anlaşma yapmayı da sakın unutmayın.

Firma sitelerine otelinizi ekleyin

Yüzlerce firma sitesi mevcut ve bunların ücretli ücretsiz reklam modelleri var. Ücretsiz reklam modelleri bizim için yeterli. Önemli olan otelimizin isminin çok fazla yerde geçmesi. Google’da firma sitesi, firmanı ekle gibi bir arama yaparak hepsine ulaşabilirsiniz. Üşenmeyin otelinizi hepsine tek tek ekleyin.

Forum sitelerine girin ve otelinizin reklamınızı yapın

Google’a girin ve otel tavsiyesi yazın. Bu tarz sorular genelde forum sitelerinde sorulmaktadır. İlk sırada çıkan forum sitelerine hemen üye olun. Üyelik sonrası önce farklı konulara gidiyoruz ve konularla ilgili yorum yaparak yorum sayımızı yükseltiyoruz. Sonrasında ise bizim için önemli olan otel tavsiyesi konusunda otelimizin tanıtımını yapıyoruz. Ama otel işletmecisi olarak değil, otelde konaklayan bir müşteri gibi otelimizin reklamını yapıyoruz.

Aramada karşımıza çıkan forum dışındaki web sitelerinin de yorum alanına otelimizin reklamını içeren ama çok fazla reklam kokmayan bir yorum bırakıyoruz.

Youtube’da otelinizin reklamını yapın

Yukarıda anlattığım reklam modellerini kullanarak otelimizin reklamını yaptık. Otelimizin reklamını gören bir kişi, karar verme aşamasında en son otelinizin videolarını görmek isteyecektir bunu unutmayın. Bu sebeple otelimizin profesyonel videolarını hazırlıyoruz ve youtube’a yüklüyoruz. Unutmayın bu aşama otel reklamı için yaptığımız bütün uğraşların sonuca ulaşacağı aşama. Bu yüzden otelimiz ile ilgili tüm bilgileri verebilecek, kişilerin kafasında hiç bir soru işareti bırakmayacak videolar hazırlatın.

Benden şimdilik bu kadar arkadaşlar. Umarım otel reklamı nasıl yapılır? sorusuna biraz olsun cevap olabilmişimdir. Hepinize hayırlı işler diliyorum.