İnstagram’a Soru Sorma Özelliği Geldi

Sosyal medya deyince eskiden akla ilk gelen mecra Facebook oluyordu fakat instagram yapmış olduğu güncellemeler ve kullanıcı odaklı çalışmalarıyla sosyal medya araçlarında zirveye oturdu. Son zamanlarda sık sık güncelleme yapan instagram; son güncellemesi Soru sorma özelliği ile farklı bir kullanıcı deneyimi yaşatmayı başardı.

İnstagram soru sorma özelliği instagram hikayeler alanından oluşturulan bir hikayeye eklenen soru sorma alanından oluşmakta. Hikayeyi oluşturan kişi hikayesine bir soru sor alanı ekliyor. Hikayesini gören ve soru sormak isteyen takipçileri de bu alandan sorularını yazarak sorabiliyorlar. Ya da isterseniz bu alandan siz soru soruyorsunuz takipçileriniz size cevaplar veriyor.

İnstagram soru sor özelliği ile hikaye sahibine sormuş olduğumuz soruları yada sorusuna karşı verdiğimiz cevapları herkes göremiyor. Sadece hikaye sahibi görebiliyor. Hikaye sahibi eğer isterse sorduğunuz soruyu farklı bir hikayede paylaşabiliyor. Ancak yayınlanan hikayede soruyu soran kişinin fotoğrafı ve bilgileri gizli oluyor. Yani kısacası instagram soru sorma özelliğinde sorduğunuz sorular veya verdiğiniz cevaplar bir nevi gizli oluyor. Soruyu soran yada cevap veren kişinin kullanıcı adını ve fotoğrafını kimse göremiyor.

instagram soru sorma özelliği

İnstagram soru sorma özelliği nasıl kullanılır?

İnstagram’da soru sorma özelliğini kullanabilmek için öncelikle bir hikaye oluşturmanız gerekmekte. Sonrasında yapmanız gerekenleri aşağıya maddeler halinde yazıyorum.
instagram soru sor nasıl kullanılır
İnstagram’da soru sorma özelliği nasıl kullanılır?

  • Öncelikle bir hikaye oluşturalım. Hikaye oluşturmayı bilmeyenler; İnstagram hikayeler yazımı okuyabilirler.
  • Hikayeyi oluşturduktan sonra devam diyelim.
  • Yeni açılan ekranda sağ üstte bulunan gülen yüz simgesine dokunalım
  • Alttan açılan seçeneklerden “sorular” seçeneğini seçelim
  • Bu alanda açılan soru sorma alanına istersek bir sorumuzu soralım
  • Bitti deyip hikayemize gönderelim
İnstagramda soru sorma özelliği aslında bu kadar basit. Özellik hakkında kafanıza takılan veya yapamadığınız bir şey olursa yorum alanından bana bildirin yardımcı olayım. Şimdilik hoşçakalın…