Kırmızı, Beyaz, Mavi, Sarı, Pembe, Mor, Turuncu Gülün Anlamı

Kırmızı, Beyaz, Mavi, Sarı, Pembe, Mor, Turuncu Gülün Anlamı

Bir çoğumuz sevgilisine, eşine, annesine kısacası sevdiklerine gül armağan ediyor. Ama her gülün farklı bir anlam taşıdığını biliyormuydunuz? Bu yazımızda gül renkleri ve anlamları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Güllerin anlamı, rengine ve sayısına göre değişmektedir. Kırmızı gülün anlamı farklı bir şeyi anlatırken, beyaz gül anlamı daha başka bir şeyi ifade ediyor. Bu yazımızda en çok tercih edilen güllerden olan; Kırmızıpembemavisarımor ve beyaz gülün anlamlarını sizler için hazırladık. Bakalım güller rengine göre ne anlama geliyor.

Kırmızı Gülün Anlamı

Kırmızı gülün anlamı bir çoğumuz tarafından bilinmekte ama bazı detayları büyük bir çoğunluk bilmiyor. Belkide en fazla hediye edilen gül rengi kırmızıdır. En çok da sevgililere armağan edilir. Peki bu kadar çok armağan edilen kırmızı gülün anlamı nedir?

Kırmızı gülün anlamı nedir?

Romantizm denildiğinde ilk akla gelen gül rengi kırmızı oluyor değil mi? Aşkınızı ifade etmenin en güzel yollarından biridir bir buket kırmızı gül. Yıl dönümleri, sevgililer günü yada onu sevdiğinizi göstermek istediğinizde kırmızı güller hemen imdadımıza yetişiyor. Peki bu kadar çok kullanılan kırmızı gülün anlamı nasıl romantizm ile şekillendi? Aslında bu sorunun cevabı çok uzun yıllar öncesinde verildi. Eski çağlarda kırmızı gül, aşk ve güzelliği sembolize etmekteydi. Kırmızı güller, şiirlerde, türkülerde, atasözlerinde de bu anlamı ile fazlaca kullanılmıştır.

Kırmızı gülün anlamı ayrıca kendi kırmızı renk tonlarına göre de değişmektedir. Örneğin; parlak kırmızı gülün anlamı romantizmi temsil ederken, bordo kırmızı gülün anlamı henüz gerçekleşmemiş bir aşkı ifade etmekte.

Kırmızı gülün anlamı rengi hangi tonda olursa olsun her zaman, büyük bir aşkı ve bağlılığı belirtmektedir. Kırmızı güller anlamı bakımından her zaman bize özel olan kişilere armağan edilmektedir.

Beyaz Gülün Anlamı

Beyaz gül anlamı renginden de anlayacağımız gibi saflık, temizlik, zerafet, masumiyet gibi anlamları temsil etmektedir. Beyaz gülün anlamı, beyazın saflığından dolayı saygınlık sembolü olarak da benimsenmiştir.

Beyaz gülün anlamı nedir?

Beyaz gül anlamı hakkında bir diğer bilgi de, utangaçlığı ifade ettiği ile alakalıdır. Beyaz güller yeni başlangıçlar için de kullanılmaktadır. Beyaz gülün anlamı en çok da bu şekilde kullanılmaktadır. Nişan törenleri, düğünler, gelin taçları gibi başlangıcı ifade eden şeylerde beyaz güller sıkça kullanılmaktadır. Beyaz gül anlamı aynı zamanda onunla evlenmek istediğinizi belirtmek istediğiniz zamanlarda da kullanabileceğiniz bir anlamı temsil etmektedir.

Eski çağlarda beyaz gülün anlamı aşkı sembolize etmekteydi, fakat daha sonralarda bu anlam beyaz gülden kırmızı güle taşınmıştır.

Beyaz gül anlamı ayrıca gençliği de temsil etmektedir. Beyaz güllerden oluşan bir demet buketi sevgilinize armağan ettiğinizde ona, saf, güzel ve temiz bir aşkla bağlı olduğunuzu bildirmiş olursunuz.

Mavi Gülün Anlamı

Mavi gülün anlamı konumuza geçmeden önce hemen söyleyelim, mavi güller doğada normal olarak yetişmezler. Güllerde mavi rengi oluşturacak pigmentlerin olmaması sebebiyle mavi güller oldukça zahmetli şekilde yetiştirilmektedir. Bu sebeple de mavi gülün anlamı güllerin anlamları içinde biraz farklı bir yere sahiptir.

Mavi gülün anlamı nedir?

Mavi gül en çok gizem ve imkansız gibi anlamlara gelmektedir. Gizemli bir güzellik, tanımak istediğimiz gizemli bir kişi gibi anlamlara gelmektedir. Aynı zamanda mavi gülün anlamı elde edilemez, çok değer verilen, herkesin sahip olamayacağı gibi anlamlara da gelmektedir.

Mavi gülün bir diğer anlamı da dikkatli olunmasının gerektiğidir. Mavi gül anlamı bu yüzden temkinli olmayı ifade eder. Mavi gülün renginde gizem ve sır vardır. Mavi gülün anlamı en çok bu iki anlamları ile ifade edilmektedir.

Mavi gülün anlamı bazı kültürlerde ise cazibeyi temsil eder. Çekici, cazibeli kişilere onları çok beğendiğinizde ve onların elde edilmesi güç bir güzellik olduğunu söylemek istediğinizde onlara mavi gül hediye edebilirsiniz.

Sarı Gülün Anlamı

Sarı gülün anlamı renk tonundaki iyimserlikten gelmektedir. Sarı güller arkadaşlara ve dostlarımıza göndereceğimiz güllerdir. Sarı gülün anlamı genelde, arkadaşlık, mutluluk, önemseme gibi anlamlara gelmektedir.

Sarı gülün anlamı nedir?

Kırmızı gülü herkese gönderemezsiniz ama sarı gülün anlamına bakıldığında herkese rahatlıkla gönderilebilecek bir gül rengi olduğunu söyleyebiliriz.

Sarı gülün anlamı ayrıca bir çok kültürde; sevinci, bilgeliği ve gücü temsil etmektedir. Sarı gülün akla gelen ilk anlamı arkadaşlıktır. Almanya’da ise sarı gülün anlamı çok ilginç gelse de kıskançlık anlamına gelmektedir.

Pembe Gülün Anlamı

Pembe gülün anlamı genelde tutkulu bir aşktan biraz uzaktır ama yinede pembe güller sevdiğiniz kişiler için biçilmiş bir kaftan olabilir. Bir arkadaşınızı tebrik etmek için yada yeni bir ilişkiye başlamak üzereyken pembe güllerden oluşan bir demet hediye edebilirsiniz.

Pembe gülün anlamı nedir?

Pembe gülün anlamı, pembenin renk tonuna göre de değişmektedir. Pembe güller bundan tam 5000 yıl öncesinde Çin gül bahçelerinde yetiştirilmekteydi ve pembe güllerin anlamı onlar için çok şey ifade etmekteydi. Günümüzde de pembe gül yetiştiriciliği oldukça popüler bir haldedir.

Pembe gülün anlamı renk tonlarına göre değişiyor. Şimdi pembe gül anlamına renk tonlarına göre bir göz atalım.

Koyu pembe gülün anlamı

Koyu pembe gülün anlamı genellikle, takdir etmek, minnettarlık veya teşekkür etmek için kullanılmaktadır.

Orta pembe gülün anlamı

Yeni bir aşkın başlangıcında tercih edilen bir gül rengidir. Orta pembe gülün anlamı ayrıca arkadaşlar arasında da kullanılabilecek bir tondadır. Arkadaşlarınıza onları ne kadar çok sevdiğinizi göstermek için de pembe güller hediye edebilirsiniz.

Açık pembe gülün anlamı

Açık pembe gülün anlamı genelde hayranlık anlamına gelmektedir. Ona olan hayranlığınızı bir buket pembe gülle gösterebilirsiniz.

Mor Gülün Anlamı

Mor gülün anlamı genelde ilk bakışta aşk gibi anlamlara gelmektedir. Bir demet mor gülü ona hediye ederek aklınızı başınızdan alan bir güzelliğe sahipsin diyebilirsiniz. Ona ilk bakışta aşık olduğunuzu mor güllerle anlatabilirsiniz.

Mor gülün anlamı nedir?

Mor ağır bir renk olması sebebiyle mor gülün anlamı aynı zamanda ağırbaşlılık, efendilik, samimiyet anlamlarına da gelmektedir. Mor güller karşınızdaki kişiye samimi olduğunuzu göstermenin bir yoludur. Mor gül anlamı bazı durumlarda asalet anlamına da gelir. Onun çok asil biri olduğunu bir demet mor gülle belirtebilirsiniz.

Turuncu Gülün Anlamı

Turuncu güller genellikle gün batımını temsil etmektedir. Turuncu güller, kırmızı güller ile sarı güllerin melezlenmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Kırmızı gülde bulunan aşkla sarı gülde bulunan dostluğun birleşmesi turuncu gülün anlamı için ifade edilmektedir.

Turuncu gülün anlamı nedir?

Turuncu gülün anlamı, aşktan tutun da dostluğa, sevgiye kadar her anlamda kullanılabilen bir gül rengidir. Mutlu olmasını istediğiniz herkese rahatlıkla turuncu gül hediye edebilirsiniz.

Bu yazımızın da sonuna geldik. Bu yazımızda sizlere; Kırmızı, Beyaz, Mavi, Sarı, Pembe, Mor, Turuncu Gülün Anlamı hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Umarım hoşunuza gitmiştir.

Reklam