Casio Retro Saat Modelleri

Son yılların trendlerinden biri haline gelen Casio retro tarzı saatleri gördünüz mü? Ben modellerine bayıldım. Hatta az önce yıl dönümü hediyesi olarak eşime bir tanesini de sipariş ettim. Hangi Casio retro saat modelini sipariş geçtiğimi yazının devamında görebilirsiniz. Öncelikle bu yazıda nelerle karşılaşacağınız hakkında kısa bir bilgilendirme yapayım. Bu yazımda Casio retro saat modellerini, özelliklerini ve bu modellere ait resimleri bulabilirsiniz.

casio retro saat modelleri
Bu tarz saatleri ben çocukluğumdan hatırlıyorum. O zamanlar Casio markasının orta yaş kullanımına ürettiği saatlerdi. Çoğu kişinin bileğinde bu saatlerden görmeniz o dönemlerde mümkündü. Sonraki yıllarda demode oldular ve pek kullanan kalmadı. Ta ki Casio yeniden bu modelleri üretip kullanıcıyla buluşturana dek. Casio retro saatler ünlü isimlerin kullanımı ve sosyal medya hesaplarından bu saatlerin fotoğraflarını paylaşmalarıyla birlikte yeniden moda oldu. Retro modasının tamamlayıcı bir aksesuarı olarak da hayatımıza yeniden girdiler. İlk dönemlerde bu saatlerin fiyatları makul seviyelerdeydi ama şu an özellikle bazı modelleri için bunu söyleyemiyorum.
Casio retro saatleri; gümüş, gold, rose, siyah, siyah gold, rose gold gibi çeşitli renk kombinasyonları ile üretiliyorlar. Az önce anlattığım eski dönemlerde ise sadece gümüş ve gold renkleri vardı.
Şimdi yavaştan modellere giriş yapalım isterseniz. Casio retro saatlerin en çok satılanları hangileri? Hangi modeller rövanşta gelin hep birlikte bakalım.

Casio F-91 Serisi Retro Saatler

F-91 serisi Casio saatleri bir çoğumuz kullanmış olmalıyız. Hani şu siyah plastik olanları 🙂 Hatta bu saatler fiyatlarının uygun olması ve çok dayanıklı olmaları sebebiyle askere gidenlerin kollarında hemen yerlerini alırlardı. Casio asker saati diye de geçer zaten adı ülkemizde 🙂 Bu saatlerin üretimi hiç durmadı. Aynı model yıllarca üretildi ve müşterilere sunuldu. Casio f-91 saatlerin bu popüleritesi firmaya bu modelin retro tarzı üretimlerini gerçekleştirme sebebi oldu. Hemen aşağıda yeni üretim Casio F-91WM modellerini görebilirsiniz.
Casio F-91WM retro saat
Casio F-91WM retro saatler fiyat olarak Casio retro saat modelleri arasında en uygun olanları. 2019 yılının sonlarına gelirken bu saatin fiyatı 70 – 90 TL arasında değişmekte. Casio bu saatleri üretirken yine plastik kordondan vazgeçememiş. Sanırım fiyatları da bu yüzden diğerlerinden daha uygun. Hadi devam edelim daha çok Casio retro saat modeli var.

Casio A168 Retro Saatler

Casio, retro tarz saatlerde yine eski bir klasiğin güncellenmiş versiyonu olan A168 retro saatler ile karşımıza çıkıyor. A168 model casio retro saatler farklı renklerde kadran ve kasa renkleri ile dikkat çekiyor. Casio A168 retro saatlerin resimleri hemen aşağıda.
Casio A168 retro saatler

Casio LA Serisi Retro Saatler

Casio’un retro saat modellerinin belki de en fazla çeşiti olan serisi LA serisidir. Casio bayan retro saatlerinin ağırlıklı olduğu seride erkek retro saat modelleri de bulunmakta. Bu seride çok fazla model olduğu için oldukça fazla resim ekledim. Bakalım siz hangi modeli beğeneceksiniz. Bu arada eşim için aldığım saati henüz görmediniz birazdan o modeli de göreceksiniz 😉
Casio LA serisi taşlı model retro saatler
Yukarıda gördüğünüz saatler taşlı model retro saatler. Firmanın sitesinde doğal elmas kullanıldığı yazıyor ama fiyatlarına bakınca doğal elmas olup olmadığı konusunda kararsız kaldım. Çünkü bu saatlerin gümüş rengi olanının fiyatı 189 TL, gold casio retro saatin fiyatı da 289 TL. Doğal elmas olup olmadığı konusunda kararı siz verin artık. LA serisi casio retro saatler ile devam edilim.

Casio LA serisi retro saat modelleri

Yukarıda resimde gördüğünüz Casio retro saatler metal kordonlu ve deri kordonlu olarak farklı renklerde üretilmişler. Biraz küçük bir saat modeli. Fiyatları ise; 120 TL ile 320 TL arasında değişiyor. Burada bir konuya daha değinmek istiyorum. Casio retro saatlerde gold ve rose renk olan saatler aynı model de olsa gümüş renk retro saatlere göre çok daha pahalı. Hani normalde 150 lira olan saat gold yada rose olsa 180 lira falan olması gerekir mantıken ama 250 – 260 lira gibi rakamlara çıkıyor. Bunu da çok adil bulmadım açıkçası. Bunu da söylemeden geçemedim. Neyse hadi Casio retro saatlere devam…

casio retro saat çiçekli modeller

Birde Casio LA serisi saatlerin çiçekli olan modelleri var. Hemen yukarıdaki resimde bu saat modellerini görebilirsiniz. Bu modelde de gold ve gümüş renk retro saatler mevcut. Az önce bahsettiğim fiyat politikası için yeri gelmişken hemen fiyatlarla örnek vereyim. Yukarıda gördüğünüz retro saatlerin gümüş renk olanları 149 TL, gold renk olanlar ise 254 TL. Yüzde bazında incelediğinizde büyük rakamlar ortaya çıkıyor. Dediğim gibi Casio retro saatlerde LA serisi oldukça fazla sayıda modele sahip ben en beğenilen en çok satılan modelleri yazdım. Şimdi beklenen an eşime aldığım Casio retro saatine geldi sıra…

Casio B640 Retro Saatler

Casio retro saatlerin içinde son zamanlarda en popüler olan model B640 modeli. Bu model yeni üretildi yani eski retroların yeni versiyonu değil de retro saat havasında yeni üretilen bir model. Bende eşime bu model bir casio retro saat aldım.
Casio b640 retro saat modelleri
Yukarıda resimde gördüğünüz gibi bu modelin rose, siyah ve gümüş renkleri mevcut. Rose rengi en çok satılan modeli. Eğer sevgilinizle yada eşinizle kombin bir saat arayışındaysanız kesinlikle rose ve siyah modeli almanızı öneririm. Bu iki saat gerçekten tam bir sevgili kombini olmuş. Oldukça da havalılar değil mi? Şimdi almış olduğum modelin başka fotoğraflarına bakalım hadi…
casio b640wc 5adf retro kol saati
Yukarıda resimdeki rose modelini aldım ben. Bu modelin fiyatı oldukça karışık diyebilirim. Çünkü bu saati 198 TL ye de satan var 359 TL ye de. Ben kaç liraya aldım? Tabiki 198 TL ve 6 taksit 😉 Aldığım modelin numarasını da yazayım buraya hemen; Casio B640WC-5ADF
Casio B640WC-5ADF
Bu arada Casio retro saat modelleri dışında bildiğiniz retro tarz saat modelleri varsa hiç çekinmeden yorum alanına yazın. Bende sizlerden bir şeyler öğreneyim 😉 Şimdilik hoşçakalın, yakında Casio retro saat modellerinin ayarları nasıl yapılır? adlı yazımla sizlerleyim. Beklemede kalın.