İnstagramda Hikaye Ekran Görüntüsü Alınca Bildirim Gider Mi?

Başlıkta gördüğünüz; instagramda hikaye ekran görüntüsü alınca bildirim gider mi? sorusu son zamanlarda mail kutuma düşen bir çok mesajın ana temasını oluşturuyordu. Bende bugün bu konu hakkında; instagramda ss alanların içini rahatlatacak bir açıklamada bulunmaya karar verdim. Bakalım instagramda ekran kaydı aldığımızda karşı tarafa bildirim gidiyor mu?

İnstagramda Hikaye Ekran Görüntüsü Alınca Bildirim Gider Mi

Sosyal medyayı takip edenler Instagram’ın 2019 Şubat ayında yapmış olduğu açıklamayı mutlaka duymuştur. Instagram, Snapchat’da yer alan ekran kaydı alındığında bildirim gitme özelliğini test ettiklerini ve Instagram’da da bu özelliğin yer alacağını duyurmuştu. Instagram’da ss yani ekran fotoğrafı çekenlerin de eli ayağı bu haberle birlikte birden tutuştu.

Instagram’da ekran görüntüsü alınca bildirim gidiyor mu?
Instagram geçtiğimiz gün Buzzfeed News te geçen bir haberde artık ekran kaydı alındığında bildirim gitme özelliğini test etmediklerini ve instagramda ekran kaydı alınca kimseye bildirim gitmeyeceğini duyurdu. Sanırım yapılan deneme sonuçları onlar adına pek de başarılı bulunmamış.

Instagram hikayelerden ekran görüntüsü alalım mı yani 🙂
Arkadaşlar şimdilik bu özellik rafa kalkmış görünüyor. Instagram’ın bu özelliği tekrar devreye alma gibi bir girişimi olur mu? Onu da ilerleyen günlerde göreceğiz. Şuan için Instagram’da ekran görüntüsü almaya devam 🙂 kimseye bildirim gitmiyor…