Youtuber’ların Vlog Çekimlerinde En Çok Kullandığı 5 Kamera

Başarılı bir youtuber olmanın yolu önce kaliteli içerik, sonrasında ise kaliteli ekipmanlardan geçiyor. Konu video olunca da youtube ekipmanlarının başında kameralar geliyor. Ben bugün sizlere vloggerların en çok kullandığı kameralardan bir sıralama yaptım. Sıralamadaki kameralar youtuberlar tarafından en çok tercih edilen ve kullanılan kameralardan oluşmakta.

Önemli bir not: Burada yazmış olduğum kameralar; fiyat, performans bakımından alanının en çok tercih edilenleri. Çok yüksek fiyatlara satılan, çok daha kaliteli kameralar mevcut ama başlangıç için yazdığım kameralar fazlasıyla yeterli. Sonrasında kanalınız tutarsa, kazanacağınız paralarla ekipman yatırımı yapmanız daha mantıklı olacaktır.

Vlog kameraları – Youtuberların en çok kullandığı 5 kamera

1. Sony Cyber-Shot RX100 IV

Vlog kameraları sıralamamın ilk sırasında Sony Cyber-Shot RX100 IV bulunuyor. Şu an bu kameranın üst versiyonları çıktı ama bu kamera özellikleri ile sizin için oldukça yeterli. Youtuberlar tarafından hala kullanılmaya devam eden bu vlog kamerası DSLR gibi ağır ve fazla yer kaplayan kameraları sevmeyenler için biçilmiş kaftan.

Sony Cyber-Shot RX100 IV vlog kamerası

Artıları ve Eksileri:

+ Güçlü görüntü kalitesi
+ Elektronik vizör
+ Dahili Wi-Fi ve NFC
+ Otofokus
+ Ekran
+ Kompakt yapı
+ 4K video
Ultra HD kayıtta ısınıyor
Yüksek fiyat
Ekran dokunmatik değil

2. Canon PowerShot G7 X

Bu modelle ilgili daha önce Canon G7 X Özellikleri adlı bir yazı hazırlamıştım. Yazımı okuyarak kameranın teknik özellikleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu kamera ilk çıktığında youtuberlar tarafından oldukça beğenilmiş ve bir çok ünlü vlog kanalında da kullanılmıştı. Hala bu kamerayı severek kullanan youtuberlar mevcut. Sizde başlangıç için bu kamerayı tercih edebilirsiniz. Eğer maddi durumunuz elveriyorsa Mark 2 sini almanız elbette daha iyi olacaktır.

Canon PowerShot G7 X vlog kamerası

Canon PowerShot G7 X ile 1080P / 60 Fps videolar çekebilirsiniz. Ayrıca bu vlog kamerasının ekranı dokunmatik. Bu da size daha kolay kullanım sağlamakta.

3. Canon EOS 70D

Canon 70D fotoğraf tutkunlarının elinden düşmeyen bir kamera. Hatta bu kameranın fanatikleri bile var diyebilirim. Çok sağlam bir gövde yapısına sahip olan kameranın video çekim kalitesi de oldukça başarılı. Vlog ve youtube konularına meraklıysanız CaseyNeistat kanalını tanıyor olmalısınız. Bu kanalda çok uzun yıllar Canon EOS 70D vlog çekimlerinde kullanılmış ve hala ekipman çantasında yer almaya devam ediyor.

Canon EOS 70D vlog kamerası

Unutmadan söyleyelim; bu kamera DSLR bir kamera. Haliyle de ağırlık ve boyut olarak sizi belki tatmin etmeyebilir.

4. Sony A5100

Katlanır ekran, küçük ve kompakt yapısı ve video çekim kalitesi ile vlog kamerası seçiminizde aklınızda bulundurmanız gereken bir kamera da Sony A5100 olmalı.

5. GoPro Hero4

Özellikle bol hareketli bir kanal açmayı düşünüyorsanız GoPro Hero4 tam size göre. Ünlü vloggerların neredeyse tamamının çantasında bulunan GoPro aksiyon kameralarının 4. serisi sizin için yeterli olacaktır. Kaliteli ve sağlam yapısı, küçük boyutları ile bence de her vlogger da bir adet bulunması gerektiğini  düşünüyorum.
GoPro Hero4 vlogger kamerası
Arkadaşlar vlog kamerası tavsiyesi veriyorsun özellikleri doğru düzgün anlatmamışsın diyenler olabilir. Buraya kağıt üzerinde yazan özellikleri yazabilirdim ama gerek duymadım. Çünkü sizi yanlış yönlendirmek istemedim. Sizlere tavsiyem sizde yazı üstünde yazılan özelliklere fazla takılmayın. Açın youtube’u bu kameraların youtube üzerindeki test videolarını inceleyin. En doğru kararı bu şekilde verebilirsiniz. Çünkü yazı üzerinde yazan değerler her zaman kameranın kaliteli çekimler yapabileceği anlamına gelmiyor. Kameralar ile çekilen vloglara, test videolarına bakın ve öyle karar verin. Umarım vlog kamera seçiminizde az da olsa yardımcı olabilmişimdir. Hoşçakalın…