En İyi Döküm Tava – 5 Döküm Tava Tavsiyesi 2022

en iyi döküm tava 2020

Bugün benim gibi yemek yapmaktan zevk alanlar için döküm tava önerilerinde bulunuyorum. Diğer tavsiye yazılarımda olduğu gibi en iyi döküm tava sıralamamda da fiyat/değer olarak en iyileri sıralamama alıyorum. Malum herkesin maddi imkanı bir değil bu sebeple çok fahiş fiyatlı döküm tavaları sıralamama almıyorum. Sonuçta bir döküm tavaya da 1.000 TL verilmez değil mi? Neyse lafı daha da uzatmadan döküm tava dosyamızı hemen açalım. Bugün size fiyat performans açısından en iyi döküm tava markalarıyla geldim.

Döküm Tava Nedir?

Döküm tavalar çok yüksek ısılara ulaşabilen ve bu ısıyı uzun süre muhafaza edebilen pişirme araçlarından biridir. Eritilen madenin bir kalıba dökülmesi ile tek parça halinde üretilirler. Bu döküm işleminden dolayı da döküm tava adını almıştır.

İki çeşit döküm tava bulunmaktadır. Bunlardan birincisi ham halde olan üzerine hiçbir kaplama malzemesi bulunmayan ham döküm tavalardır ki bunları sağlıklı olmadığı için tavsiye etmiyorum. Diğer döküm tava çeşidi ise emaye kaplamalı döküm tavalardır. Bunların üzerinde emaye malzeme ile yapılan bir kaplama mevcuttur ve diğer çeşide göre daha sağlıklıdır. Bu sebeple en iyi döküm tava tavsiyesini verirken emaye kaplamalı olanları sizlere sunacağım. Şimdi sıralamamıza geçelim, sıralama sonrasında döküm tavalar hakkında bir kaç küçük bilgi daha verdim. Onları da okumanız sizin için döküm tavaları anlamada daha iyi olacaktır.

En iyi döküm tava sıralaması

En iyi döküm tava sıralaması; fiyat/performans, kullanıcı yorumları ve bizzat incelediğim tavalar hakkında bilgilere dayanılarak yapılmıştır.

5 Numara – Lava Ahşap Standlı Döküm Demir Izgara Tava

En iyi döküm tava listemizin 5. sırasındaki ürün Lava markasının ahşap standlı döküm tavası. Bu döküm tavanın diğer tavalara göre en belirgin artısı ahşap bir standa sahip olması. Bildiğiniz gibi döküm tavalar çok yüksek ısılara çıkıyor ve kolay kolay da soğumuyor. Bu sebeple bu stand işinize çok yarayacak.

26 x 26 cm ölçülerine sahip olan kare döküm tavamız 2 kişi için fazlasıyla yeterli olacaktır. Hatta bu sayıyı 3’e de çıkartabiliriz.

4 Numara – Lava Grill Izgara Döküm Tava 30 cm

Sıralamamızın 4 numarasında yine Lava markasına ait bir ürün bulunmakta. Yuvarlak bir yapıya sahip olan bu tava 30 cm çapında.

Lava Grill Izgara Döküm Tava

3 Numara – Lava Izgara Tava 26 x 32 cm Metal Kulplu

En iyi döküm tava sıralamamızda 3 numaradayız. Aslına bakarsanız yukarıda anlattığım 2 ürün de bu sıralamada en az bu döküm tava kadar mükemmel. Aralarında sadece şekil olarak farklılıklar bulunmakta. Bu ürün 26 x 32 cm boyutlarında 4 kişiye çok rahat yetecek büyüklükte, hatta firmaya göre 6 kişilik ızgarayı bile bu tavada yapmanız mümkün.

Lava Izgara Tava 26 x 32 cm Metal Kulplu

Lava markasının bu döküm tavası 4,5 kg ağırlığında. Oldukça kaliteli bir yapısı var. Taban kalınlığı 5mm. Yani adamlar bu tavayı yaparken tabiri caizse hakkını vermişler. 93 TL lik fiyatıyla gerçekten de fiyat performans açısından 1. sırada olması gereken bir ürün. Size bir sır vereyim; aşağıda bulunan 2 ürüne o kadar para vermenize hiç gerek yok. Büyüklüğü, kalitesi ve fiyatıyla benim en iyi döküm tava sıralamamda 1. sıradaki ürünüm bu. Yok benim param çok, marka olsun diyenler ise aşağıdaki iki döküm tava tavsiyelerimi inceleyebilirler.

Tavsiye Yazı: En iyi düdüklü tencereler

2 Numara – Staub Çift Kulplu Döküm Izgara Tava

Staub markalı bu ürün yine kaliteden hiç bir eksiği olmadan üretilmiş bir ürün. 23 x 23 cm boyutlarında yani 2 kişilik bir döküm tava.

en iyi döküm tava - Staub Çift Kulplu Döküm Izgara Tava

1 Numara – Hecha Döküm Kare Izgara Tava

Geldik en iyi döküm tava sıralamamızın 1 numarasına. Hecha marka döküm tavamız oldukça kaliteli bir yapıya sahip. 28 x 28 cm boyutlarında kare yapıda bir döküm tava. 2 kişi için ideal bir ölçüde.

Hecha Döküm Kare Izgara Tava

%100 demir döküm’den  %80 el yapımı olarak üretilen döküm tavanın taban kalınlığı 4 mm. Ağırlığı ise 3.25 kg. Bu tavanın en güzel yanı ömür boyu garantili olması ama garanti şartlarını da bir okumak lazım. Büyük ihtimalle çizilmeler garanti kapsamı dışındadır. Zaten döküm tavaya da başka bir şey olmaz. Yani garantiye çokta fazla takılmamak lazım. Hemen merak edenler için fiyatını da söyleyelim.

En iyi döküm tavalar sıralamamız burada bitti. Sen olsan hangisini alırdın? diye soracak olursanız; Arkadaşlar ben bu döküm tavalardan Lava markasına ait olanları gözüm kapalı alırdım. Diğer ikisine para verecek kadar zengin değilim, zaten gerek olduğunu da düşünmüyorum. Çünkü kaliteleri çok çok yakın ürünler.

Reklam