İnstagram Mavi Tik Alma 2022 – Uygulama Üzerinden Hesap Onaylatma

instagram mavi tik alma

Bugün instagram mavi tik alma hakkında konuşacağız. Yazımızdan bazı başlıklar; İnstagramda mavi tik nasıl alınır? Hesap doğrulaması nedir? Doğrulama iste özelliğini kimler kullanabilir? şeklinde olacak. Hadi şimdi konumuza geçelim.

İnstagram, mavi tiki eskiden kendi uygun gördüğü hesaplara veriyordu. Yada mavi tik alabilmek için çok karışık yöntemlerle instagrama ulaşmaya çalışıyorduk. Şimdi ise; instagrama yeni gelen doğrulama iste özelliği ile, mavi tik almak için uygulama üzerinden kolayca başvuru yapabiliyoruz. Bunu nasıl yapacağımızı sizlere anlatacağım.

İnstagram’da mavi tik nasıl alınır? Uygulama üzerinden

İnstagram’da onaylı hesap sahibi olabilmek için; instagram uygulaması üzerinden aşağıda anlattığım mavi tik başvurusunu yapmanız gerekiyor.

  • Öncelikle instagram hesabımıza uygulama üzerinden giriş yapalım.
  • Ayarlar sekmesine geçelim
  • Hesap ayarları altında bulunan doğrulama iste sekmesine geçelim
 
instagram mavi tik alma instagram hesap onaylatma
 
  • Doğrulama iste sekmesini tıkladığımızda bizi instagram doğrulaması için başvur ekranı karşılayacak
  • Burada adımızı soyadımızı, bilinen adımızı yazıyoruz. Bilinen ad kısmına yine kendi adınızı, soyadınızı yazabilirsiniz.
 
instagram mavi tik alma uygulama üzerinden
 
  • Sonrasında bir kategori seçmemiz isteniyor. Size tavsiyem blogger/influencer olarak kendinizi tanıtmanız. Bu aşamada mavi tik almanızı kolaylaştıracak bir yöntemden bahsetmem gerekiyor. Arkadaşlar instagramda mavi tik başvurunuzun kabul edilme oranını yükseltmek için lütfen profilinize, bloğunuz varsa blog adresinizi, yada bir internet sitesinde (nefis yemek tarifleri, v.b. gibi) yazı yayınlıyorsanız profil linkinizi eklemeniz. Bu şekilde blogger olduğumuzu daha rahat ispatlayacağız.
 
Uygulama üzerinden instagram mavi tik alma
 
  • Son olarak da nüfus cüzdanımızın ön yüzünün bir fotoğrafını yüklüyoruz ve instagram mavi tik başvurumuzu tamamlıyoruz.

İnstagram’da mavi tik almak için yaptığımız başvuru eğer olumlu sonuçlanırsa; 2-14 iş günü içerisinde profilimize yansıyor. Bizimde onaylı yani mavi tikli bir hesabımız oluyor. Çatlasın düşmanlar 🙂

Reklam