AliExpress Gümrük Vergisi Limiti – 2020

Aliexpress gümrük vergisi limitleri sınırı

Yurt dışı alışverişleri genelde; Türkiye’de bulamadığımız veya fiyatları ülkemize göre çok daha avantajlı olan ürünleri almak için yapıyoruz. Ama bilmemiz gereken bir konuyu çoğumuz atlıyoruz. Aliexpress veya başka bir yurt dışı alışveriş sitesinden yapmış olduğumuz alışverişler; ülkemizin belirlediği gümrük vergisi limitlerini aştığında vergi ödemek zorundayız.

Bu yazımda sizlere Aliexpress gümrük vergisi limitleri 2020 yılında kaç dolar? ve bu gümrük vergisi ödememek için neler yapmamız gerektiğini anlatıyorum.

Yurt Dışı Alışveriş Gümrük Vergisi Limitleri

Bazen çok ucuz olduğunu gördüğümüz bir ürün için çok uçuk rakamlarda gümrük vergisi ödemek zorunda kalıyoruz. Bunu önlemek için gümrük vergisi sınırlarının altındaki fiyatlarla alışveriş yapmamız gerekiyor. Peki; yurt dışı gümrük vergisi limiti ne kadar? Hemen söyleyelim;

2019 yılı için yurt dışı alışveriş gümrük vergisi sınırı; 22 Euro‘dur. Aldığınız ürünün değeri dolar üzerinden satılıyorsa, bu rakamı dolara çevirerek dolar bazında gümrük limitini de öğrenebilirsiniz. Şu anki kurlara göre yaklaşık 25 Dolar yapıyor.

Eğer aldığınız ürün 25 Doların üzerinde bir değere sahipse; gümrük vergisi ödemeniz gerekir. Bunun için eğer verginiz yüksek bir rakam çıkıyorsa size bir kağıt gelir ve verginizi ödemeniz istenir. Eğer düşük bir vergi hesaplandı ise; postacı kargonuzu getirir ve vergi ödemesini yaparak ürünü teslim alabilirsiniz.

Yurt dışı alışverişlerde gümrük limitine takılmamak için ne yapabiliriz?

Eğer gümrük vergisi ödemek istemiyorsanız; bunu yapmanın iki yolu var. Bunlardan ilki; gümrük vergisi sınırlarını aşmayan alışverişler yapmak. (Bunu zaten biliyorsunuz) Diğer yol ise; satıcıya mesaj göndererek, ürünün fiyatını kargo paketinin üzerine düşük yazdırmak.   Eğer satıcıya ürünün değerini 5 Dolar, 8 Dolar gibi rakamlar yazdırırsanız; hem ürününüzün incelemeye takılma ihtimalini düşürürsünüz, hemde gümrük vergisi ödemek zorunda kalmazsınız.

Tavsiye Yazı: Aliexpress Güvenli mi?  

Şunu da hemen ekleyelim; eğer aldığınız ürünün paketi büyük ve/veya ağırsa, üzerine kaç dolar yazdırırsanız yazdırın incelemeye girer. Sonucunda da fiyat araştırması yapılarak, gerçek fiyatı üzerinden vergi ödemeniz istenir.