Aliexpress Gümrük Vergisi Hesaplama Aracı

Aliexpress vergi hesaplama

Aliexpress vergi hesaplama aracımız ile ödeyeceğiniz vergi miktarını hesaplayabilirsiniz. Aldığınız ürünün fiyatını ilgili alana girerek vergi hesapla butonuna basmanız bunun için yeterlidir.

Aliexpress vergi hesaplama

Aliexpress’te her ürüne vergi alınması konusunda çıkan kararnameden sonra, alıcıların kafalarında ne kadar vergi ödeyecekleri konusunda soru işaretleri oluşmaya başladı. Sizin için yapmış olduğum gümrük vergisi hesaplama aracını kullanarak, almış yada alacağınız ürünlere ne kadar vergi ödeyeceğinizi önceden hesaplayabilirsiniz.

Aliexpress veya herhangi bir yurt dışı siteden yapacağınız tüm alışverişlerde artık gümrük vergisi alınmaktadır.


Yurt dışı alışverişlerde geçerli vergi oranları yüzde 18 – 20 arasında değişmektedir. 15/05/2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararına göre;

  • Avrupa Birliği ülkelerinden gelen ürünlerden % 18
  • Diğer Ülkelerden gelen ürünlerden % 20 olarak alınmaktadır.
Bunların yanısıra; gümrük sunum ücreti ve damga vergisi de hesaplanan vergi miktarına eklenmektedir. Yani; gümrük vergisi, gümrük sunum ücreti, damga vergisi toplamı sizin ödeyeceğiniz vergi miktarını oluşturmaktadır.

Aliexpress vergi hesaplama aracımızı ile bütün bu vergileri kolayca hesaplayabilirsiniz. 2019 yılı için almış olduğunuz ürünlerin vergilerini vergi hesaplama aracı yardımıyla öğrenmek için; aldığınız ürünün fiyatını girerek vergi hesapla butonuna basmanız yeterli.

Peki ürünün fiyatını düşük yazdırsak ödeyeceğimiz vergi miktarı düşer mi? Hemen cevap vereyim arkadaşlar; bu biraz düşük ihtimalli şans işi. Gümrük memurları aldığınız ürünleri vergilendirmek için üzerinde yazan fiyata bakmıyorlar. Ürünün satış fiyatını bulup o fiyat üzerinden vergilendirme yapıyorlar.
Eğer ürüne ait fiyat bulamazlarsa size bir evrak göndererek ürünü almış olduğunuz kredi kartı ekstresinden ürünün fiyatını ispatlamanızı istiyorlar. Yani kaçacak pek de bir yol kalmıyor.

Aliexpress vergi hesaplama aracı sizin girdiğiniz fiyata göre gümrük vergisi hesabı yapmaktadır. Gümrük memurları bazen aldığınız ürünün fiyatından daha yüksek yada düşük miktarlara göre vergilendirme yapabilmekteler. Böyle durumlarda Aliexpress gümrük vergisi hesaplama aracımızda çıkan sonuçlarla, size kesilen vergi miktarı arasında fark oluşabilmektedir.