Limonlu Cheesecake Tarifi

limonlu cheesecake tarifi

Bu yaza damgasını vuracak limonlu cheesecake tarifi ile sizinleyiz. Limondan gelen freş tadıyla gerçekten sizde çok beğeneceksiniz. Sadece lezzetiyle de değil aynı zamanda görüntüsüylede sizi büyüleyeceğine eminim.

Alt tabanını burçak bisküvi ile hazırlayacağımız cheesecake tarifi hemde oldukça kolay. Gelin tüm malzemeleri bir görelim. Sonrasında hep birlikte limonlu cheesecake yapımına başlayalım.

Limonlu cheesecake tarifi malzemeleri

4 yumurta
2 adet 200 gramlık beyaz sürülebilir peynir
2 adet 200 gramlık labne
1 paket krema (200 ml)
1 yemek kaş tepeleme un
1 paket vanilya
1 + 1/4 su bard toz şeker

Alt taban için:
1.5 paket burçak bisküvi 250 gram
80 gram tereyağ

Nasıl yapılır?

Alt taban için: Bisküvileri robotta çekip erittiğimiz tereyağ ile karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz 20 cm lik kelepçeli kalıbımızın tabanına bisküvili karışımı yayalım. Dolaba kaldıralım.

Peynirli krema için: Peynirlerin sularını süzerek kaba alalım. Toz şekeride ekleyip çırpalım. Tek tek yumurtaları ekleyip çırpmqya devam edelim. En son krema un vanilyayı ekleyelim. Pürüzsüz bir kıvam elde edelim. Kremamızı bisküvili tabanın üzerine dökelim. önceden ısıttığımız 160 derece fırında 1 saat pişirelim. 1 saat sonunda fırını kapatıp cheesecake i içerisinde bırakalım. Bu süre sonunda kenarları sabit ortası sallanıyor olacak. 30 dk fırını açmadan içerisinde bekletelim. Sonrasında çıkartıp oda sıcaklığına gelince dolaba kaldıralım.1 gece bekletelim dolapta.

Sosu için: Yumurta ve toz şekeri pişireceğimiz kaba alalım. Nişastasınıda ekleyip karıştıralım. Limonların kabuklarını beyaz yerlerine inmeden rendeleyelim. Yoksa acı olur. Limon suyunuda karışıma ekleyelim. Rendeyide… karışımı kıvam alana kadar 7-9 dk orta kısık ateşte pişirelim altını kapatalım. Tereyağı ekleyelim eriyene kadar 2dk karıştıralım. oda sıcaklığına getirelim.

Reklam