İnstagram Uygunsuz Yorumları Engelleme

instagram yorumlardan küfür engelleme

İnstagram uygulamasının yorum filtreleme özelliğini biliyor musunuz? Bu özellik sayesinde gönderilerinizin altına yapılan uygunsuz yorumları engelleyebilirsiniz. Yapılacak yorumlarda bulunan argo kelimeleri filtreleyip, argo kelime içeren yorumun filtreye takılıp görünmemesini sağlayabilirsiniz.

Sadece argo kelimeler de değil bazı sayfaların; sayfama beklerim, avon üyelik, v.b şekilde sayfa reklamlarını sizin sayfanızda yapmalarına da engel olabilirsiniz.

İnstagram yorum filtreleme nasıl yapılır?

İnstagram yorum filtreleme ile bizim belirlediğimiz kelimeleri içeren yorumlar filtreye takılır ve otomatik olarak silinir. Şimdi gelin instagramın bu güzel özelliği nasıl kullanılır hep birlikte öğrenelim.

  • Önce profilimize giriyoruz ve sağ üstteki 3 nokta simgesini tıklıyoruz.
  • Ardından aşağıda resimde de gördüğünüz gibi yorumlar sekmesini açalım.
instagram uygunsuz yorum silme
instagramda küfürlü yorumları engelleme
  • Yorumlar sekmesini açtığımızda; alt resimde görülen varsayılan anahtar sözcükler alanına geliyoruz. Burada pasif durumda olan uygunsuz yorumları gizle seçeneğini aktif hale getiriyoruz.
instagram uygunsuz argo yorumları engelleme
yorumda geçmemesini istediğiniz kelimeleri yazın
  • Daha sonra yorumlarda görmek istemediğimiz kelimeleri özel anahtar sözcükler alanına virgül ile ayırarak tek tek yazıyoruz. Ben argo kelimeleri resimde yazmadım, siz istemediğiniz argo kelimelerin, reklam yorumlarının hepsini bu alana yazın.
Hepsi bu kadar. Artık sizi rahatsız eden yorumları sayfanızda görmeyeceksiniz. Bu özelliği özellikle çok takipçisi olan hesaplara öneriyorum. Çünkü; çok takipçili hesaplar gönderilerinin altına yapılan yorumların bir çoğunu göremeyebiliyor. Ayrıca instagramda istemediğiniz, sizi rahatsız eden profilleri “instagramda kişi engelleme” yazımızda anlattığımız şekilde engelleyebilirsiniz.