İnstagram Kişi Engelleme Nasıl Yapılır?

instagramda sayfa engelleme nasıl yapılır

Bu yazımızda sizlere instagramda kişi nasıl engellenir? sorusunun yanıtını veriyoruz. İnstagram kişi engelleme özelliği ile sevmediğiniz kişilerin profilinizi görmesini ve size mesaj atmasını engelleyebilirsiniz.

Sosyal medyanın devlerinden biri olan instagram ‘da her geçen gün kullanıcı sayısı artmakta. Çoğumuzun kullandığı instagram ‘da bazen canımızı sıkan, bizi rahatsız eden yada bizi görmesini istemediğimiz kişiler olabiliyor.

Bu gibi durumlara karşı instagram kişi engelleme özelliği devreye giriyor. İnstagram kişi engelleme ile bizi rahatsız eden profilleri engelleyebilir ve bu sayede; bu kişilerin bizim profilimizi görmesinin ve bize mesaj atmasının önüne geçebiliriz.

İnstagram Kişi Engelleme Resimli Anlatım

1- Öncelikle instagram’da engellemek istediğiniz kişinin profiline gidiyoruz ve sağ üstte bulunan üç nokta işaretine basıyoruz.  

kişi engelleme instagram

2- Açılan ekranda bulunan engelle yazısını tıklıyoruz.  

instagram sayfa engelleme

3- Engelle yazısını tıkladığımızda instagram programı bize; kullanıcıyı engellemekte emin olup olmadığımızı soruyor. Burada Evet, eminim yazısını tıklıyoruz ve instagramda istemediğimiz profili engellemiş oluyoruz.

kişi engelleme
  • İnstagramda engellediğimiz tüm kullanıcıların listesini görmek için; ”İnstagramda Engellediğim Kişileri Nasıl Görebilirim?” yazımızı okuyabilirsiniz. 
  • Ayrıca instagramda engellediğimiz kullanıcıların engelini nasıl kaldıracağımızı; ”İnstagram Engel Kaldırma” yazımızda sizler için yazdık.