İnstagram Hikayelerde Fotoğraf Boyutu Kaç Olmalı

instagram fotoğraf boyutu

İnstagram‘da fotoğraf paylaşımı yaparken fotoğraf boyutunun kaç olması gerektiğini biliyormuyuz? Hikayelerde doğru fotoğraf boyutu ayarlanmadan yapılan paylaşımlarınızda fotoğraflarınızın görüntü kalitesi düşüyor ve fotoğraflarınız ekrana sığmıyorsa; yazdıklarımı okumanızı öneriyorum.

Bu yazımda sizlere; “instagram fotoğraf boyutu, instagram hikaye fotoğraf sığdırma, instagram hikaye fotoğraf boyutu ayarlama” konularını anlatıyorum.

İnstagram hikayeler (stories) bölümüne fotoğraf yüklediğimizde bazen tamamının görünmediğini, yüklediğimiz fotoğrafın bir kısmının kesilip fotoğrafın yakınlaşıp büyüdüğünü ve görüntü kalitesinin düştüğünü görüyoruz. Bu sorun hikayeye eklediğimiz fotoğrafın boyutunun instagram hikayeye uygun olmadığı durumlarda ortaya çıkmaktadır.

Tavsiye Yazı: İnstagramda takipçi arttırmak için en etkili yöntemler

İnstagram hikayeler bölümüne ekleyeceğimiz fotoğrafın boyutunu en ve boy oranını doğru seçtiğimizde fotoğrafın tamamı hikayemizde görünecektir.

İnstagram Hikaye Fotoğraf Boyutu

İnstagram Hikaye fotoğraf boyutu 9:16 dır. Yani fotoğraf boyutunu akıllı telefon ekranlarımızın en boy oranı olan 9:16 olarak ayarladığımızda fotoğrafın tamamı hikayemizde görünecektir.

Fotoğraf boyutunuzun enini yani genişliğini 900px, boyunu yani yüksekliğini 1600px ve buna uygun oranlarda seçersek instagram hikayelerde paylaştığımız fotoğraflar kırpılmadan, büyüyüp görüntü kalitesi bozulmadan görünecektir.

Resimlerin veya videoların Instagram Hikayelerine yüklenmesi için en iyi boyut nedir? İnstagram tam boyut fotoğraf yükleme nasıl yapılır? 

İnstagram stories için en kaliteli instagram fotoğraf boyutu; 1080 piksel genişlik x 1920 piksel uzunluk boyutunda olan fotoğraflardır. Cep telefonumuzla dikey olarak 9:16 oranında çektiğimiz fotoğraf ve videolar instagram stories yani hikaye alanımızda tam boyutlu olarak kırpılmadan gösterilecektir.