İnstagram Takipci Sayımızı Nasıl Yükseltiriz – Takipçi Kasmak

instagram-takipci-arttirmak

Bu yazımızda sizlere instagram’da takipçi sayımızın artması için neler yapmalıyız. Instagram’da kısa sürede nasıl takipçi artırılır (takipçi kasmak) bunlardan bahsedeceğiz.

İnstagram Takipçi Arttırma (Takipçi Kasma)

İnstagram’da takipçi artırmak için yapmamız gereken en etkili yöntemleri yazımızda bulabilirsiniz.

İnstagram sosyal medyada bizim Dünya’ya açılan yeni kapımız oldu. Artık bir fotoğrafla Dünya’nın her yerine ulaşabiliyoruz.

İnstagram sayesinde firmalar ürünlerini, fotoğrafçılar fotoğraflarını, yazarlar kitaplarını, siyasiler düşüncelerini, sanatçılar yasam tarzlarını, ev hanımları yemeklerini sadece bir fotoğrafla yüzbinlerce (bazıları milyonlara hitap ediyor) kişiye ulaştırabiliyor. Hangi statüde olursak olalım mutlaka hitap edebileceğimiz bir kitle instagramda mevcut, bunu unutmayın. Sakın ”beni kim takip eder” demeyin.

Instagram kullanan herkesin ilk istediği şey cok sayıda takipçidir.

Yanlış anlamayın bunlardan biriside benim 🙂

Instagramda takipçi sayımızı nasıl artırırız. Instagramda takipçi sayımız nasıl artar en baştan başlayarak adım, adım anlatalım.

instagram-ucretsiz-takipci

Instagramda kullanıcı adı seçimi ve takipçi sayısına etkileri

Instagram kullanıcı adımız çok önemli bunu unutmayın. Kullanıcı adımız mümkün olabildiği kadar kısa, akılda kalan ve bizi anlatan bir isim olmalı. İnsanlar kullanıcı adımızı unutmamalı, hemen akıllarına gelebilmeli. Çünkü bir hesabın reklamını en çok takipçileri yapar. Biri diğerine söyler, o ötekine… bu böyle uzar gider.

Kullanıcı adımızı belirledik ve bir instagram hesabı açtık. Sıfır gönderi, sıfır takipçi, sıfır takip. Yani şuan sıfırdayız. Bu hesabımızı nasıl canlandırabiliriz, nasıl takipçimiz artar (halk tabiriyle instagramda nasıl takipçi kasarız 🙂
İnstagramda takipçi arttırmak için yapmamız gerekenleri yazımızın devamında adım, adım anlattık.

Instagramda profil resminin takipci arttirmadaki yeri

Yeni açtığımız instagram hesabımıza giriyoruz. İlk yapmamız gereken şey kendimize bir profil fotoğrafı ayarlamak. Profil fotoğrafı olan bir hesabın takip edilme oranı, olmayana göre kat ve kat daha fazladır. Bunu unutmayın. Seçtiğimiz profil fotosu ne kadar dikkat çekiciyse, insanların merak edip profilimizi ziyaret etme olasılığıda o kadar artar. Öyle bir profil fotoğrafınız olsun ki; insanları kolundan çekip profilinize getirsin. İlk adımı başardık profilimize ziyaretçiyi çektik. Bundan sonrası paylaştığınız fotoğrafların kalitesi ve profilinizi ziyaret eden kişinin ilgi alanına bağlı olarak takipçi bazında size dönüş sağlayacaktır.

Instagram profil bilgilerinin takipçi sayısının artmasına etkileri

Instagramda profil bilgilerinizi mutlaka doldurun. Sayfanıza gelen kişinin ilk baktığı yer profil bilgileriniz olur. Profilinizi kibar ve neşeli bir şekilde tanımlayın. Profilinizi okuyan insanlara pozitif bir enerji verebildiğiniz anda takip et butonuna basarlar, bundan emin olun.

Instagram profil bilgilerine Web sayfamızın linkini koymak

Eğer bir web siteniz varsa (kişisel bir blog yada herhangi bir web sayfası) bunu mutlaka profilimizde bununan alana yazalım. Profile gelenler ooo internet sayfası bile varmış desinler 🙂 onların gözünde biraz daha yükselelim. Unutmayın, instagramda takipçi artırmak icin profilimizi ziyaret eden kişilerin gözünde yeterli seviyeye kadar yükseltmeliyiz. Ben buna instagramda takip edilme eşiği diyorum. Eğer kullanıcının gözünde o eşik değere kadar yükselebilirseniz kullanıcı sizi takip eder. Web sayfası kısmına bazılarının facebook, twitter adreslerini yazdıklarını görüyorum. Ben bunu kesinlikle tavsiye etmiyorum. Web sayfası kısmına yazdığınız diğer sosyal medya hesap adresleriniz aynı etkiyi yaratmaz, aksine amatörce görünüp kullanıcıların sizi instagramda takip etme olasılık yüzdesini düşürür.

Instagram profilimizi doldurduk, artık ilk paylaşımları yapma vakti geldi. Instagram sayfamızda fotoğraf olmazsa; insanlar bizi haklı olarak takip etmezler. Paylaşacağımız fotoğrafları özenle seçiyoruz. Bu aşamada çok titiz davranmamız gerekiyor. Fotoğraflarımıza gerekli gördüğümüz kadar, doğallığını bozmadan shop yapıyoruz.

Eğer akıllı telefonunuzda kullandığınız bir photo shop programınız yoksa; ”En iyi fotoğraf düzenleme programları” yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Fotoğrafımızın bir köşesine (genelde sağ alt köşe) instagram kullanıcı adımızı (yine fotograf düzenleme programlarından birini kullanarak) yazıyoruz. Bunun nedenine gelince; binbir emek harcayıp oluşturduğumuz fotoğrafımızı başka bir hesap çalıp kullanmasın. En azından fotoğrafın tamamını kullanamasın. Bir diğer nedenide google görsel aramalarda gezen insanlar fotoğrafımızı gördüğünde kullanıcı adımızında gözlerine çarpması. İleriye dönük binlerce paylaşımdan sonra instagram profilimiz bu şekilde beyinlere daha kolay yerleşecektir.

Hashtag kullanımının takipçi artırmadaki önemi

Öncelikle hashtag nedir bilmeyenlerimiz varsa Hashtag nedir? yazımızı okuyabilirler.

Hazırladığımız fotoğrafı paylaşmadan önce altına mutlaka kısa bir yazı yazalım. İnsanları sadece fotoğrafla değil, duygu ve düşüncelerimizle de etkileyelim. Mümkünse bu yazıdaki önemli kelimeleri ”# hashtag” işareti ile birlikte yazalım yani önemli kelimeleri hashtag olarak kullanalım. Örneğin bir doğa fotoğrafını paylaşırken, fotoğrafın nerede çekildiğini hashtag olarak belirtelim ki; orayı merak edip arama yapanlar bizim fotoğrafımızı da görsünler. Bu arada kısa bir not düşelim: instagramda bir fotoğrafa “normal şartlarda!” en fazla 30 hashtag (etiket) girebilirsiniz. Daha fazla etiket isteyenler için alta bir link bıraktım 😉

30 hashtag’den daha fazla hashtag yazmak isteyenler; İnstagram 30 ‘dan Fazla Hashtag Nasıl Yapılır? yazımı okuyabilirler 😉

instagram-takipci-cogaltma

Önemli bir not daha hashtaglarimizi doğru kullanalım. Instagram üzerinden paylaştığımız bir fotoğraf doğru hashtag seçimleriyle iyi yerlere gelebilir. “ İnstagram da doğru hashtag kullanımı ” yazımızda bu konuyu anlattık.

Bu şekilde hazırladığımız en az dokuz adet fotoğrafı paylaşalım, daha fazlası daha iyidir. Bu fotoğraflar sayfamızı dolu gösterecek. Profilimize gelenlerin boş bir sayfayla karşılaşması, profilimizden hemen çıkmalarına neden olmaktadır.

Instagramda takipci artırmak adına şu ana kadar yaptıklarımız; instagram profilimize sağlam bir temel atmak içindi. Şimdi instagramda takipçi artırmak için bu sağlam temellerin üzerine korkmadan katlarımızı çıkalım.

Tavsiye Yazı: İnstagram geçici hesap kapatma

Sürü psikolojisi sözünü mutlaka duymuşsunuzdur. İnsanlar yemek yemek için kalabalık restorantları tercih eder, pazarlarda kalabalık olan tezgahlara giderler v.b. yani eğer bir yeri çok fazla insan tercih ediyorsa bir nedeninin olduğunu düşünür ve bizde o noktaya gideriz. Instagramda da bu geçerlidir. Eğer bir hesabın çok fazla takipçisi varsa, psikolojik olarak takip edilmesi gereken bir hesap olarak görürüz ve bizde o hesabın takipçi kervanına katılırız. Takipçisi az hesapların takip edilme oranı çok takipçili hesaplara oranla oldukça düşüktür. Bu yüzden size tavsiyem ilk etapta takipçi satın almanız. Evet yanlış duymadınız bu hiç etik bir davranış olmasada bunu yapmamız ve profilimize girenlerin sürü psikolojisine kapılmalarını sağlamamız gerekmekte.

Takipçi satın alarak instagram takipçi sayısını artırmak

İnstagram sayfanızı canlandırabilmek adına instagram Türk takipçi yada instagram yabancı takipçi satın alabilirsiniz. Benim tavsiyem Türk takipçi almanızdan yana. Türk takipçiler hesabımızda daha gerçekçi duruyorlar. Bunların dışında sayfamız için satın aldığımız takipçileri iki kısma ayırabiliriz. Bunlar instagram bot takipçiler ve instagram gerçek takipçilerdir.

Bot hesap satın almak

Bot hesaplar; bazı kişilerin açtığı binlerce sahte hesaptan oluşurlar. Bot hesaplar sadece takipçi sayımızı yüksek gösterirler, paylaşımımıza beğeni yada yorum yapmazlar. (Bot hesaplara beğeni yada yorum yaptırabilmek için ekstra ücret ödeyip farklı paket almanız gerekir. Buda instagramda takipçi sayımızın artması için farklı bir yöntem. Yazının devamında bu konuyuda bulabilirsiniz)

Gerçek kullanıcı satın almak

Evet yanlış duymadınız, gerçek kullanıcılardan oluşan instagram takipçileride satın alabilirsiniz. Instagramda ücretsiz takipçi arttırma siteleri bulunmaktadır. Instagram kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaparsınız. Sisteme girenler otomatik olarak birbirini takip ederler ve takipçi sayılarını arttırmış olurlar. Peki bu siteleri açan kişiler babasının hayrınamı bu siteleri açıyor. Elbette hayır. İnstagram kullanıcı adınızı ve şifrenizi sistemlerinde açık, açık gören bu site sahipleri ellerindeki binlerce gerçek profili, takipçi kasmak isteyen kişileri takip ettirerek satarlar. Hatta çok takipçili bir hesabınız varsa bu hesabınızın tamamen çalınması bile söz konusu. Takipçi kasmak için bu sitelere girmenizi tavsiye etmiyoruz.

Gercek yada bot takipçi nereden ve nasıl satın alınır

Eğer uygun fiyata güvenli bir şekilde takipçi satın almak istiyorsanız webmaster forumlarına girmelisiniz. Wmaraci ve r10 benim size tavsiye edebileceğim iki forum sitesi. Bu forumlarda instagram konusuna girerseniz 1000 bot takipçi 5 lira, 1000 gerçek takipçi 40 lira tarzında ilanlar görürsünüz. Buralardan hiç çekinmeden takipçi alabilirsiniz. Takipçi aldığınız kişi sizden sadece kullanıcı adınızı ister ve hesabınızın gizli olmamasını söyler. Sizden hesap şifrenizi isteyen kişilere sakın güvenmeyin.

Takibe takip yaparak instagramda takipçi kasmak

Instagramda takipçi artırmak için kullanıcılar tarafından en çok uygulanan metot takibe takiptir. Bir hesabı takip edersiniz ve o hesabında sizi takip etmesini beklersiniz. Takibe takipte geri dönüş oranı yaklaşık yüzde 25 dir. 1000 kişiyi takip ettiğinizde, takip ettiğiniz bu bin kişinin yaklaşık 250 si sizi takip etmeye başlar. Instagramda takibe takibi profesyonelce yaparak bu oranı artırmamızda mümkün. Biz hesabımızda en çok neyle ilgili fotoğraf paylaşıyoruz. Örneğin dekorasyon fotoğrafları paylaştığımız bir hesabımız var ve takibe takip yapacağız. Öncelikle dekorasyon fotoğrafı paylaşan çok takipçili rakiplerimizi takip ediyoruz ve bu hesabın gönderi bildirimlerini açıyoruz. Böylece bu hesap bir paylaşım yaptığında hemen haberimiz oluyor. Hesap bir fotoğraf paylaşır paylaşmaz hemen paylaştığı fotoğrafa gidip o fotoğrafı kimler beğendiyse takip ediyoruz. Burada neden hızlı davranıyoruz. Çünkü o fotoğrafı yeni beğenenler henüz online ken bizi farketmelerini sağlıyoruz.

Bu arada instagramda takip edebileceğimiz hesap sayısı 7500 ile sınırlı.

Fotoğrafı beğenenleri takip edip, onların dikkatini çekmek istememizin sebebi ise, instagramda aktif hareket eden, paylaştığımız fotoğrafları beğenecek, yorum yapacak profiller bizim için en iyi takipçi kitlesini oluşturmaktadır. Sayfamızı büyütüp, instagram takipçi sayımızı hızla artırabilmek için bize böyle takipçiler lazım.

Unutmadan söyleyelim instagramın saatlik, günlük takip edebilme, yorum yapabilme limitleri vardır. Bu limitleri zorlarsak instagram bizi spam olarak algılar ve hesabımızı önce geçici olarak sonrasında bu sınırları zorlamaya devam edersekte kalıcı olarak kapatabilir.

Instagramda takip etme, yorum yapma ve beğenme limitlerinin ne olduğunu merak ediyorsanız; ”instagram limitleri” yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorum yaparak instagram takipçisi kazanmak

Instagramda takipçi artırmanın (instagramda takipçi kasma) bir diğer yoluda instagram gönderilerine yorum yapmaktır. Yine takibe takipte olduğu gibi hesabımızın fotoğraf paylaşımlarına uygun hesapların gönderilerinin altına yorumlar yapıyoruz. Espirili, konuyla ilgili bir yorum yada direk sayfamızın reklamını içeren bir yorum yapıp o gönderiyi gören beğenen yorum yapan hesapların dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Sayfa sahibi silmediği sürece, reklamımız o gönderinin yorum alanında hep kalacaktır.

instagram-takipci

Gönderi beğenerek instagram takipci sayımızı arttırmak

Instagramda gönderi beğenerek takipçi artırmakda başka bir stratejidir. Burada amaç gönderi sahibinin dikkatini çekmektir. Gönderi sahibi gönderisini beğenen birinin bu inceliğini, sizi takip ederek yada sizin gönderilerinizi beğenerek ödüllendirebilir. Her ikiside işimize gelir. Bizi takip ederse takipcimiz artar, gönderimizi beğenirse takipçilerinin bizi farketmelerine yardımcı olur. (Bu nasıl mı olur? Instagramda takip ettiğimiz kişilerin hangi fotoğrafları beğendiğini görebiliriz, buda bizim fotomuzu beğenen birinin takipçilerinin bizi farketmelerine sebep olur)

Beğeni satın alarak takipçi arttırmak

Instagramda hashtaglerde mutlaka gezmişsinizdir. Bir hashtaga gönderilen fotolara bakmışsınızdır. Peki o hashtaga girdiğinizde en üstteki dokuz fotografı gördünüzmü. O dokuz fotoğraf belirli bir süre içinde o hashtagde en fazla beğeni alan fotoğraflardan oluşur ve sayfanın en tepesinde olduğu için herkesin ilk dikkatini çeken fotoğraflar oradadır. Orada bulunan fotoğraflar sahiplerine ciddi oranda takipçi kazandırır. Beğeni satın alarak fotoğrafımızın yazdığımız hashtaglerin bir çoğunda o dokuz fotoğraftan biri olmasını sağlayabiliriz. Böylece o hashtaga giren insanların dikkatini kolayca çekebiliriz. Buda bize takipçi ve beğeni olarak döner.

Hediye ve çekilişlerle instagram takipçisi kazanmak

instagram-cekilis

Instagramda takipçi sayısını artırmanın en etkili yöntemlerinden birisinde sıra. Çekilişler yaparak instagram takipçimizi çok kolay bir şekilde, kısa sürede artırabiliriz. Takipçi sayımızdaki artiş çekilişte vereceğimiz hediyenin maddi değeri ile doğru orantılı şekilde artmaktadır. Genellikle bu çekilislerde vereceğimiz hediyeyi bayanlara yönelik seçmemizde fayda var. Çünkü; bu tarz çekilişlere katılım en çok bayanlar tarafından olmakta. Hediyemizin güzel bir fotoğrafını çekelim, üzerinde bir noktaya #cekilisvar yazalım ve altına; bir takipçinize bu hediyeyi vereceğinizi. Bu çekiliş hakkına sahip olabilmeniz için;

1-Bizi takip edin (cepte var bir 🙂
2-Bu gönderinin yorum kısmına 5 arkadaşınızı etiketleyin (beş kişinin kolundan çekip ahanda burda böyle bir hesap var dedirttik 🙂 o beş kişidende en az biri çekilisimize katılıp aynısını yapacak, onun kolundan çekip getirdikleride;)
3-Bu fotoğrafı sayfanızda paylaşın ( takipçilerinede reklamımızı yapmalarını sağladık)

Çekilişin yapılacağı tarihi yazıyoruz. Bu tarihi en az iki hafta sonrasına ayarlayın. Hediyenin büyüklüğüne göre bir kaç aylık bir sürede verebilirsiniz.
En altınada çekilişler için açılan hashtagleri ekledikmi bu iş tamam. Gördüğünüz gibi sadece bir hediye ile ne kadar çok kişiyi profilimize takipçi olarak çektik.

İnstagramda çok takipçili hesaplara reklam vererek takipçi sayısı arttırmak

Instagram takipçi sayısını artırmakdaki diğer bir yöntem de reklamlardır. Takipçi sayısı yüksek instagram sayfalarının birçoğunda reklam icin dm yazar.

Dm ne demek bilmeyenler için; DM nedir? yazımda bu konuya değindim.

Instagram takipçisi çok olan bu hesaplara sayfamızın reklamını yaptırabiliriz. Tabi seçtiğimiz hesabın sadece takipçi sayısına bakarak reklam vermiyoruz. (Çünkü az önce de anlattığımız gibi bu hesap bot hesaplarla şişirilmiş bir hesap olabilir. Boşuna paramızı çöpe atmıyoruz.) Takipçi sayısının yanısıra bakmamız gereken şey, gönderilerdeki beğeni ve yorum sayılarıdır. Bu şekilde güçlü bir instagram sayfası seçip, fiyatta anlaşıp, sayfanızın reklamını yaptırarak instagram takipçi sayınızı artırabilirsiniz.

Diğer instagram hesapları ile karşılıklı sayfa reklamı yapmak

Takipçi artırmaktaki bu yöntem bir üstteki yöntemin bedava versiyonu. Genellikle instagram takipçi sayıları birbirine yakın olan sayfalar bu yöntemi kullanmaktadır. Takipçi sayısı sizin takipçi sayınıza yakın olan sayfalar bulun ve dm den yazarak karşı hesabın bu fikre nasıl baktığını sorun.

Tavsiye Yazı: Keşfet sayfasında nasıl çıkarım?

Web siteleri sayesinde instagramda takipçi artırmak

Trafiği olan bir web siteniz varsa (ziyaretçi oranı yüksek) mutlaka sitenize instagram adresinizi gösteren bir köşe ayırın. Çeşitli eklentiler sayesinde insanların sadece sitenizde bulunan bir butona basarak sizi takip etmelerini sağlayabilirsiniz. Web siteniz yokmu? Üzülmeyin onunda çaresi var. İsterseniz çok kaliteli sitelerde yazar olabilirsiniz.

Bir çok ünlü sitenin blog köseleri var. Onlara kayıt olup, bu site bloglarında yazabilirsiniz. Profil kısmınada sosyal medya hesaplarınızı ekledinizmi bu iş tamam. Unutmayın yazdığınız yazıyı google aramalarında birinci sıraya çıkarabilirseniz bu (konunun popüleritesiyle alakalı olarak) günde binlerce kişinin o yazıyı okuması ve yazıyı okuyanların büyük bir kısmının instagram profilinizi görmesi demektir.

Yazımızı okuyup en önemlisi içerik, ama yazıda çokta bahsi geçmemiş diyenleriniz olabilir. Elbette içerik çok önemli fakat; çok kaliteli fotoğraflar çektiği halde takipci sayısı bir kaç bini geçemeyen bir sürü instagram profili gördüm ben.

İnstagram bu örneklerle dolu. Çok iyi fotoğraflar çekebilirsiniz ama belirli bir takipçi sayısına gelene kadar bir takım stratejiler üretmek zorundasınız. Hedeflenen takipçi sayısına ulaştıktan sonra gerisi kendiliğinden gelecek, bu tarz şeylere kafa yormanıza gerek kalmayacak. Bu stratejilerle instagramda takipci sayınızı artırabilir ve o eşik noktasını geçebilirsiniz.

Unutmadan söyliyelim Türkiye’nin en çok instagram takipçisine sahip hesapları hangileri merak ediyorsanız. ” Türkiye’nin En Çok İnstagram Takipçisi Olan Hesapları ” yazımıza bir göz atın derim.

Bol takipçili günler diliyorum.