Instagram Keşfet Sayfasına Nasıl Çıkılır?

instagram keşfet sayfasında çıkmak

Bu makalemizde sizlere; instagram keşfet alanı hakkında bilgiler veriyoruz ve instagram keşfet sayfasına nasıl çıkılır? detaylı bir şekilde anlatıyoruz.

İnstagram keşfet alanı ilgi alanımız ve etkileşimimiz dahilinde Dünya’nın her yerinden kullanıcı fotoğraflarını görebileceğimiz bir alandır. Yani; İnstagram keşfete fotoğrafımızın girmesi demek; çok fazla kullanıcının fotoğrafımızı görmesi demektir. Fotoğrafımızı çok fazla kişinin görmesi de doğru orantılı olarak çok fazla beğeni ve instagram takipçi kazanmak anlamına gelir.

İnstagram keşfet neye göre çıkıyor? İnstagram keşfet alanımızı farkında olmadan biz şekillendiririz. Biraz açacak olursak; instagramda keşfet alanında görülen fotoğraflar her kullanıcıda farklıdır.

Keşfet alanımıza düşen fotoğraflar; bizim takip ettiğimiz profiller, paylaştığımız fotoğraflar, kullandığımız hashtagler, beğendiğimiz veya yorum yaptığımız fotoğraflara göre oluşur. Yani instagram bizim beğenebileceğimiz fotoğraf ve videoları bize sergiler. İnstagram keşfet sayfasında fotoğrafımızın çıkması için yapmamız gereken bazı püf noktalar var.

İnstagram keşfet sayfasına nasıl çıkarım?

Yukarıda da anlattığım gibi instagram keşfet sayfasının bir algoritması var. Paylaşılan fotoğraflar bu algoritma dahilinde keşfet sayfasına girer. Peki; bizim fotoğraflarımızın da instagram keşfet alanında çıkması için neler yapmalıyız? instagramda keşfete nasıl düşülür?

1- Kaliteli içerikler instagram keşfet sayfasına daha kolay girerler

İnstagram keşfet sayfasına girmenin temel prensibi kaliteli içerikten geçer. Kaliteli içerik; gerekli düzenlemeleri yapılmış, renk ışık uyumu doğru ayarlanmış, başka bir sayfadan kopya olmayan içeriktir. Biz kaliteli içerikler ürettikçe; fotoğraflarımızın keşfet sekmesine düşmesi daha da kolaylaşır. Bu yüzden fotoğraflarımızı daha profesyonelce hazırlamalıyız. Kesinlikle başka bir sayfanın fotoğrafını alıp yayınlamamalıyız.

2- Keşfete girmek için hashtagleri doğru kullanmak gerekir

Hepimiz daha fazla beğeni ve takipçi kazanmak için hashtagler kullanırız. İnstagramda paylaşılan bir gönderiye normal şartlarda maksimum 30 adet hashtag yazabiliyoruz. Ben çok fazla hashtag kullanımını; instagramın bizi spam olarak algılamasına yol açabileceği için tavsiye etmiyorum.

Siz yinede daha fazla hashtag yazmak isterseniz ”instagramda 30 dan fazla hashtag nasıl yazılır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

İnstagram keşfet sayfasına girmek için fotoğrafımıza uygun hashtagler kullanmalıyız. ”İnstagram doğru hashtag kullanımı” yazımızda bu konuyu ayrıntılı bir şekilde anlattım. Hashtaglerimiz fotoğrafımızın künyesidir ve kullandığımız hashtagler fotoğrafımızın neyle alakalı olduğunu anlatmalıdır. Evimizin dekorasyonu ile paylaştığımız bir fotoğrafa #love #cat #cute gibi hashtagler yerine, #dekorasyon #evimindizayni #evimdenbirkare gibi hashtagler kullanmak daha doğru olacaktır. İnstagram keşfete girmek için fotoğraflarımızın neyle alakalı olduğunu anlatan maksimum 5-10 arası hashtag yazmalıyız.

3- Keşfet sayfasında çıkmak için konum bilgisi kullanın

İnstagram keşfet sayfasında çıkmak aslında instagramın algoritmasına uygun gönderiler oluşturduğumuzda çok kolay. Bazı temel kriterleri yerine getirmemiz fotoğrafımızın instagram keşfet sayfasına düşmesi için yeterlidir. Bu kriterlerden birisi de konum bilgisidir. İnstagramda bir fotoğraf paylaşımı yapacağımız zaman mutlaka konum bilgisi kısmını doldurmalıyız. Bulunduğumuz şehri yada mekanı gönderimizin konum bilgisi olarak göstermeliyiz. İnstagram bu tarz gönderileri daha fazla dikkate alır.

4- Beğenilerin instagram keşfet sayfası için önemi

Paylaşılan fotoğrafların aldığı beğeni sayısı ile instagram keşfette çıkma olasılığı doğru orantılıdır. Fotoğrafımıza gelen beğeni sayısının fazla olması; gönderimizin instagram gözünde daha değerli olması anlamına gelir. Bu sebeple fotoğrafları çok fazla beğeni alan hesapların instagram keşfet sayfasına girmesi daha kolaydır.

Kısacası; instagram keşfet sayfasına çıkabilmek için hesabımızın etkileşim oranını arttırmalıyız. Bunun için de takipçi sayımızı artırmamız gerekir. Ayrıca; en çok etkileşim aldığınız saatleri bulun ve o saatlerde paylaşım yapmaya özen gösterin.    Kısaca instagram keşfet sayfasında nasıl çıkılır? anlatmak gerekirse;

  1. Kaliteli içerik üretin
  2. Gönderiniz için en doğru hashtagler kullanın
  3. Konum bilgisini fotoğraflarınıza mutlaka ekleyin
  4. Doğru zamanda fotoğraflarınızı yayınlayarak etkileşim oranınızı arttırın