İnstagram Dondurma – Geçici Hesap Kapatma | Resimli Anlatım 2020

Bu yazımda sizlere instagram dondurma işlemini anlatıyorum. Yazı içeriğinde; instagram hesabı geçici olarak nasıl kapatılır? ve instagram hesap dondurma işlemi sonrası neler olabileceği, yaşanabilecek aksilikler ve çözüm yollarını bulabilirsiniz.
Sizin de bildiğiniz gibi; instagram hesabımızı sildiğimizde sizlerinde bildiğiniz gibi fotoğraflarımızı, takipçilerimizi, yani kısacası hesapla ilgili herşeyi tamamen kaybediyoruz. Ayrıca kullanıcı adımızıda tekrar yeni bir hesapta kullanmamız mümkün değil.
Ben bu sebeple instagram hesabınızı silmek yerine dondurmanızı tavsiye ediyorum. Böylece instagram dondurma işleminden sonra, istediğiniz zaman hesabınızı geri açarak kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
instagram dondurma

İnstagram hesap dondurma işlemi ile hesabınızı geçici olarak kapatabilir ve istediğiniz zaman hiç bir verinizi kaybetmeden tekrar aktif hale getirerek kullanabilirsiniz.

Ben bu yazımda sizlere; instagram hesap dondurma yani instagram geçici hesap kapatma işlemi nasıl yapılır? en basit şekilde anlatıyorum.

Yok ben yinede instagram hesabımı tamamen kapatmak istiyorum diyorsanız; ”instagram hesap silme” yazımızı okuyabilirsiniz.

İnstagram dondurma, instagram geçici hesap kapatma işlemi nasıl yapılır?

Öncelikle belirtmeliyim ki; instagram hesap dondurma, instagram geçici hesap kapatma işlemini instagram mobil uygulaması üzerinden yapamıyoruz. İnstagram dondurma işlemi mobil uygulama üzerinden yapıldığı söylense de; daha uzun işlemlerle en son verdiğim linkteki sayfaya geliyorsunuz. Bu kadar uzatmaya hiç gerek yok. İnstagramın web sitesi üzerinden yapmak çok daha kısa sürüyor. Merak etmeyin çok kolay bir işlem toplamda 30 saniyenizi bile almıyor.

Siz yinede aşağıda anlattığım işlemleri uygulayarak; cepten yani mobil olarak internet tarayıcınız aracılığıyla da instagram dondurma işlemini yapabilirsiniz.

instagram geçici olarak kapatmak

 

  • İnstagram hesap dondurma işlemini yapabilmemiz için öncelikle; ”Buraya tıklayarak” açılan instagram dondurma linki sayfasında instagram dondurma bölümüne gidiyoruz.
  • Eğer hesabımız açık değilse karşınıza giriş ekranı çıkacak kullanıcı adı ve şifremizle girdiğimizde bizi instagram hesap dondurma formu alanına yönlendirecek.
  • Burada instagramın bize; neden instagram hesabımızı dondurmak istediğimizi sorduğu bir bölüm çıkıyor. Seçeneklerden birisini seçiyoruz.
İnstagram dondurma seçeneklerini hemen aşağıya yazdım. Bu seçeneklerden birini seçiyorsunuz.
-Ara vermek istiyorum
-Kullanmaya başlamakta zorlandım
-İkinci bir hesap açtım
-Gizlilikle ilgili endişeler
-Çok zamanımı alıyor
-Takip edecek kişiler bulamıyorum
-Başka bir şey
instagram hesabı nasıl dondurulur
  • İnstagram hesap dondurma nedenimizi seçtikten sonra hesabımı geçici olarak kapat seçeneğini tıklıyoruz.
  • İnstagram hesap güvenliği için bizden tekrar şifremizi girmemizi istiyor. Şifremizi tekrar giriyoruz ve instagram hesap dondurma işlemimizi tamamlıyoruz.

instagram dondurma işlemleri son güncelleme ile haftada 1 kere yapılabilmektedir. instagram dondurma işlemi sonrası hesabınızı geri açtıktan sonra tekrar instagram hesabınızı dondurabilmeniz için 1 hafta beklemeniz gerekmektedir.

instagram dondurma sık sorulan sorular

İnstagram Dondurma ile ilgili sık sorulan sorular

Bu bölümde instagram dondurma ile ilgili bana en çok gelen sorulardan bir derleme yaptım. İnstagram hesabınızı dondurmadan önce bu soruları ve cevaplarını okumanızın faydalı olacağını düşünüyorum.

İnstagram dondurulan hesabı nasıl geri açarım?

İnstagram dondurma işlemi ile geçici olarak kapattığınız hesabınızı tekrar açmak için; instagram uygulaması üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizle tekrar giriş yapmanız yeterli. Hesabınız tekrar aktif hale geçecektir.

İnstagram dondurma sonrası hesabımdaki takipçilerim gider mi?

İnstagram hesabınızı dondurduğunuzda instagram takipçilerinizde bir azalma yaşanmaz. Aslında şöyle açıklamak daha mantıklı; instagram hesabınızı dondurdunuz sonrasında tekrar geri açtınız. Baktınız ki takipçilerinizde bir azalma söz konusu. Bu takipçi azalması instagram dondurma işleminden değil, normal bir takipçi düşüşüdür.

İnstagram dondurma işlemini sürekli yapabilir miyim?

Bu özellik instagrama ilk geldiğinde evet sürekli yapılabiliyordu. Fakat yeni güncellemeyle birlikte instagram hesap dondurma işlemi sadece haftada bir kez yapılabilmektedir.

İnstagram hesabımı donduramıyorum?

Yukarıda anlattığım işlemlerin hepsini yapmanıza rağmen instagram hesabınızı donduramamışsanız, bu sizden kaynaklı değil instagram kaynaklı bir sorun olabilir. Bir müddet bekledikten sonra tekrar deneyin. Yine dondurma işleminiz tamamlanmıyorsa, instagram destek ile irtibata geçerek sorununuzu aktarabilirsiniz.

İnstagram şifremi unuttum hesabımı nasıl dondurabilirim?

İnstagram şifrenizi unutmanız durumunda hesabınızı dondurmanız mümkün değildir. Öncelikle instagram şifremi unuttum yazımda anlattıklarımı uygulayarak şifrenizi oluşturmalısınız.

İnstagram hesabımı dondurdum geri açamıyorum?

İnstagram hesap dondurma işlemi sonrası hesabınıza kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak tekrar hesabı aktif edemiyorsanız, bir gün arayla tekrar denemeler yapın. Bu tarz aksaklıklarda genelde instagram kaynaklı olmakla beraber dediğim şekilde farklı zaman aralıklarında denemeler yaparak bu sorunu aşabilirsiniz.

İnstagram hesabımı dondurdum ama hesabım hala görünüyor

İnstagram dondurma işlemi bazen 48 saat sürebilmektedir. Bekleyip tekrar deneyin. Hala hesabınız dondurulmamışsa, instagram dondurma işlemini tekrar yapmalısınız.

Hesabımı dondurdum sonra geri açtım. Tekrar donduramıyorum.

İnstagram dondurma işlemi haftada bir kereye mahsus yapılabildiği için bir kaç gün bekleyip tekrar denemeniz gerekmektedir.

İnstagram hesabı ne kadar süre dondurulabilir?

İnstagram dondurma işleminde bir süre kısıtlaması şu an için bulunmamaktadır. İstediğiniz kadar hesabınız geçici kapalı durumda kalabilir.

Hesabımı yeni dondurdum ne zaman açabilirim?

İnstagram hesabınızı dondurduktan 48 saat sonra tekrar geri açabilirsiniz.

İnstagram hesap dondurma sayfası neden ingilizce?

Sayfanın alt bölümünde bulunan dil seçeneğinden Türkçe’yi seçmeniz sorununuzu çözecektir.

İnstagram hesabımı dondurdum. Kendiliğinden açılır mı?

Dondurulan instagram hesapları siz kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapmadığınız müddetçe kapalı kalmaktadır.İnstagram dondurma ile ilgili bana en çok gelen sorular bunlar. Sizinde bu konuyla ilgili sorularınız varsa, lütfen yorum alanından çekinmeden bize sorun.