İnstagram Hesap Silme – Resimli Anlatım

instagram hesap silme işlemi nasıl yapılır

Bugün hep beraber; instagra silme işlemi nasıl yapılır? İnstagram hesap silme linkini nereye saklıyor? gibi soruların cevaplarını bulacağız. Hadi hemen başlayalım.

İnstagram hesabınızı bazen çeşitli nedenlerle silmek isteyebilirsiniz. Fakat instagram hesap kapatmamıza sanırım pek sıcak bakmıyor olmalı ki; hesap silme işlemini yapmamız için; göz önüne kolayca görebileceğimiz instagram hesabını sil tarzında bir seçenek sunmamış.

Durum böyle oluncada instagramda hesabını silmek isteyenler epey zorlanıyor. Ben bu yazımda sizlere yardımcı olabilmek adına; instagram hesap silme, instagram hesap kapatma işlemi nasıl yapılır? kısaca anlatıyorum.

Tavsiye Yazı: İnstagram’da kişi engelleme nasıl yapılır?

İnstagram hesap silme, hesap kapatma işlemi nasıl yapılır?

Eğer instagram oturumumuz açık değilse; öncelikle instagram hesabınıza girerek oturum açalım.

Sonrasında yapmamız gereken şey ”Buraya tıklayarak” açılan instagram hesap silme linki sayfasında instagram hesap silme bölümüne gitmek olacak. Burada instagram bize instagram hesabımızı neden silmek istediğimizi soruyor. Burada bulunan seçeneklerden her hangi birini seçiyoruz.

instagram hesap silme kapatma
İnstagram hesabını sil

İnstagram kapatma nedenimizi seçtikten sonra; sayfanın alt bölümünde instagram hesap kapatma butonunun olduğu bölüm açılacak. Burada instagram güvenlik için bizden tekrar şifremizi girmemizi isteyecek. Şifremizi giriyoruz ve hesabımı sil butonuna tıklıyoruz. Böylelikle instagram hesabımızı kalıcı olarak silme işlemimizi tamamlıyoruz.

instagram kalıcı hesap kapatma
İnstagram kalıcı hesap silme

İnstagram hesabınızı kapatmadan önce bilmeniz gereken şeyler

Öncelikle belirtmeliyim ki; instagram hesap kapatma işleminin geri dönüşü yok. instagram hesap silme işlemini yaptıktan sonra; instagram hesabınız tamamen kapatılıyor. Hesabınızda bulunan fotoğraf ve videolarınız birdaha geri dönüşü olmamak kaydıyla siliniyor.

Yani instagram hesabınızı sildikten sonra fotoğraflarınızı tekrar geri getirmenin bir yolu yok. Ayrıca instagram hesap silme işleminden sonra eski kullanıcı adınızı tekrar yeni bir hesap açarak kullanmanız da mümkün değil. İnstagram hesabınızı kapatmadan önce bunları mutlaka düşünün ve instagram hesap silme işleminize öyle karar verin.

İsterseniz instagram hesabınızı silmeden önce; hesabınızda bulunan fotoğraf ve videoları kaybetmemek içi bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Daha sonra instagram hesabımı tekrar kullanmak isteyebilirim diye düşünüyorsanız; instagram hesabınızı kapatmadan hesabınızı dondurabilirsiniz. Böylece instagram kullanıcı adınızı, gönderilerinizi, takipçilerinizi de kaybetmemiş olursunuz. Bu işlemin nasıl yapıldığını merak edenler için ” instagram hesap dondurma ” yazımızı hazırladık, resimli olarak hazırladığımız bu yazıyı okuyarak işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.