Tost Makinesi Tavsiyesi

tost makinesi tavsiyesi

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez yardımcılarıdır tost makineleri. Hem pratik hemde lezzetli bir kahvaltı için mutfağımızda mutlaka yer vermemiz gereken küçük ev aletlerinin başında gelir. Tost makinesiyle hem lezzetli tostlar hemde çok leziz ızgaralar yapabiliriz.

Peki tost makinesi alırken nelere dikkat etmeliyiz? İyi bir tost makinesinde olması gereken özellikler nelerdir?

Tost makinesi almadan önce paranızı sokağa atmamak için mutlaka tavsiyelerimize bir göz atın. Kimse mutfağında kalabalıktan başka hiç bir işe yaramayan bir tost makinesi istemez.

Tost makinesi alırken dikkat etmemiz gereken özellikler

1- Her tavsiyemizde olduğu gibi yine ilk önerdiğimiz şey; öncelikle yakın arkadaşlarınızın deneyimlerini göz önünde bulundurmanız olacak.

2- Tost makinesinin gücü;

Tost makinelerinin çok  değişik güçlerde çeşitleri vardır. (Örneğin: 1200 watt, 1500 watt, 1800 watt, 2000 watt, …. gibi) Biz çok düşük güçte olanları tavsiye etmiyoruz. 1800-2200 watt arası güçte bir makine en ideal olanıdır.

3- Kullanılan plakaların yapıldığı malzeme;

Tost makineleri; teflon plakalar, döküm plakalar ve yeni bir ürün olan seramik kaplı plakalar gibi plaka çeşitlerine sahiptir. Biz size döküm plakalı tost makinelerini tavsiye ediyoruz. Döküm plakalı ürünlerde çok güzel ızgaralarda yapabilirsiniz.

Çok az bir fiyat farkı ile uzun yıllar kullanabileceğiniz sağlamlıkta bir tost makinesine sahip olabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta piyasada döküm görünümünde yada çok ince döküm plakalara sahip ürünler mevcut, siz tost makinesinin ağırlığından bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz, ağır olanı alın. Plakalarda bir diğer önemli konuda plakaların sabit yada çıkarılabilir tarzda olmasıdır. Sabit plakaların temizliği zordur, çıkarılabilir plakalı ürünlerde ise plakaları bulaşık makinesinde yada elde yıkayarak kolayca  temizleyebilirsiniz.

4- Tost makinesinin kapağı nasıl olmalı?

Çoğunlukla 180 derece açılabilir kapaklar olsada üst kapağı tam açılmayan ürünlerde mevcut, buna dikkat edin. Tavsiyemiz 180 derece açılan kapaklar, bu sayede her iki plakada da ızgaranızı rahatlıkla yapabilirsiniz.

5- Açma kapama düğmesi;

Eğer her kullandığınızda tost makinesinin fişini takıp çıkartmak istemiyorsanız; açma kapama düğmesi olan bir ürün almalısınız.

6- Alt Üst plaka ısı ayarı;

Bazı tost makinelerinin alt ve üst ızgara ısıları birbirinden bağımsız düğmelerle ayarlanabilir. Tek bir plakanın pişirme alanı sizin için yeterli ise ızgaranızı tek plakada yapabilir ve üst plakanın ısısını tamamen kapatabilirsiniz. Böylece elektrikten tasarruf etmiş olursunuz.

7- Son önerimiz size en uygun ürünü bulduğunuzda internet üzerinden mutlaka fiyat araştırması yapın. Bu sayede aynı ürünü çok daha uygun bir fiyata alıp aile bütçesine katkıda bulunabilirsiniz.

Tavsiye Yazı: En iyi 5 Tost Makinesi sıralaması

İyi Alışverişler.