Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

karıncalardan nasıl kurtulunur

Bu makaleyi okuduğunuza göre evinizde davetsiz misafirler var demektir. Karıncalar insanlar için zararsız olsalarda; ekmeğin içinde, çekmecelerde, mutfakta, banyoda kısacası evin her yerinde gördüğümüzde bizim canımızı ister istemez sıkabilirler. Bu yazımda sizlere; karıncalardan nasıl kurtulunur? bilinen tüm yöntemleri anlatacağım.

Karıncalardan nasıl kurtulunur? anlatmadan önce şunu söylemeliyim ki; karıncalardan kurtulmak için evimizin temizliğine çok dikkat etmeliyiz. Zeminde bulunan kir, toz, yiyecek kırıntıları, açıkta bıraktığınız besinler, kirli bulaşıklar, karıncaların evinizde kamp kurmasına yeterli ortamı yaratacaktır. Öncelikle bunları halletmeliyiz.

Evdeki karıncalardan kurtulma yöntemleri

Sirke ile karıncaları uzaklaştırın

Bir sprey şişesinin içine 1/3 oranında su ve sirke karışımı hazırlayalım. Karıncalardan kurtulmak için hazırladığımız bu karışımı; karınca gördüğünüz yerlere, mutfak tezgahına ve karıncaların geçiş noktalarına püskürtün. Sirke kokusundan hoşlanmayan karıncalar o bölgelere yaklaşmayacaktır.

Pudra kullanarak karıncalardan kurtulun

Pudrayı karınca gördüğünüz noktalara, karıncaların en çok gezindiği yerlere serpin. Pudra serptiğiniz yerlerden karıncaların uzaklaştıklarını göreceksiniz.

Boraks kullanarak karıncalardan kurtulma

Boraksı da yine aynı pudra yönteminde olduğu gibi kullanarak karıncalardan kurtulabiliriz. Boraksın ne olduğunu merak edenler “Boraks nedir?” adlı yazımı okuyabilirler. Boraksın nerelerde kullanıldığını gördüğünüzde çok şaşıracaksınız.

Acı biber ile karıncalardan kurtulma

Mutfak tezgahınızın üzerine acı biber sürdüğünüzde karıncalar gelmiyormuş. Bunu denemedim açıkçası ve gerçekten karıncaları evden kovup kovmadığı hakkında net değilim.

Karıncalardan kurtulmak için limon kullanmak

Bu bilinen en eski yöntemlerden birisi. Limonu dilimleyip üzerine nane serpiyoruz ve karıncaların en çok görüldüğü bölgelere bu limonları yerleştiriyoruz.

Tebeşir ile evdeki karıncalardan kurtulma

Tebeşir ile karıncaların evimize girebileceği; kapı ve pencere eşiklerine tebeşirle bir çizgi çizelim ve karıncaların geçiş yollarını keselim.

Çift taraflı bant ile karıncalardan kurtulmak

Çift taraflı bantı karıncaların en çok bulunduğu yerlere koyarak karıncaların banta yapışmasını sağlayabilirsiniz.

Karınca Granülü (Karıncalar için ilaç) ile karıncalardan kurtulma

Karınca granülü yine karıncaları öldürücü etkiye sahip bir uygulama. Karınca granülünü evinizde karıncaların geçitlerine, en çok gezindiği yerlere serpiyorsunuz. Granülün içeriğinde şeker olduğu için karıncaları çekiyor ve karıncalar bu granülleri yuvalarına götürüyorlar. Sonrasında çok kısa bir zamanda karıncalar kolonileriyle birlikte yok oluyor.

Not: Karıncalardan nasıl kurtulunur? yazımda karıncalardan kurtulma metotlarının bir çoğuna yer verdim. Ancak; anlattığım yöntemlerden bazıları karıncaları öldürüyor. İçim rahat etmediği için söylüyorum. Benim tavsiyem karıncaları öldürmeden evden uzaklaştırmanızdan yanadır.