İnverter Klima Nedir?

İnverter klima nedir?

Klima almayı düşünüyorsanız; mutlaka inverter klimaları duymuş olmalısınız. Peki; inverter klima nedir? İnverter klimalar gerçekten de avantajlı mıdır?

İnverter Klima Nedir?

İnverter teknolojisi (DC) kompresörlerin elektromotorları ile ilgili, klima sistemlerinin en son gelişmelerinden biridir. İnverter klimalarda bir invertör, sıcaklığı sürekli olarak ayarlamak için kompresör motorunun hızını kontrol etmede kullanılır.

İnverter klimalarda DC inverter üniteleri sayesinde kompresörün hızı ve gücü ihtiyaca göre uygun bir şekilde ayarlanır. İnverter klimada bulunan sürücü AC akımı DC ye çevirir ve sonrasında modüle devresi ile istenen frekansın üretilmesini sağlar. Üzerinde bulunan sensörler yardımı ile de ortam sıcaklığını örnekler ve buna bağlı olarak kompresörün hızını ayarlar.

İnverter klimaların avantajları

  • İnverter klimalar daha az enerji tüketirler. Bu sayede elektrik faturamızdaki değer normal klima kullanımına göre daha az olacaktır
  • İnverter klimaların parça ömürleri daha uzundur
  • AC klimalara göre DC inverter klimalar daha sessiz çalışırlar
  • İstenen sıcaklığa daha çabuk ulaşırlar
  • Normal klimalarda yaşanan sıcaklık dalgalanmaları inverter klimalarda yaşanmaz
  • Ani kalkınma akımı çekmezler

İnverter klimaların dezavantajları

  • İnverter klimaların normal klimalara göre bence tek dezavantajı fiyatlarının daha yüksek olmasıdır

Bu yazımda; inverter klima nedir? konusunu teknik bir anlatımla yazdım. Eğer bu yazılanlar size fazla teknik geliyorsa; “inverter klima ile normal klima arasındaki farklar” yazımı okumanızı tavsiye ediyorum. Yazımda; İnverter klima nedir?, inverter klimaların normal klimalar ile arasında ne gibi farklar var?, inverter klimaların çalışma prensipleri nedir?, nasıl çalışırlar? hepsi açık bir anlatımla yer alıyor.

Reklam