At Kestanesinin Faydaları Nelerdir?

At Kestanesinin Faydaları Nelerdir?

At kestanesi; daha önce yazmış olduğum; At kestanesi yenir mi? yazısında da bahsettiğim gibi zehirli bir meyvedir. Fakat zehirli olan bu meyve doğru kullanıldığında sağlığımıza çok faydalar sağlamakta. Tıpkı eskiden köylerde ağrı kesici olarak kullanıldığı gibi. Eski dönemlerde at kestanesi kaynatılır ve ağrıyan yerlerin ağrısını kesmek için kullanılırdı.

At kestanesinin faydaları arasında sadece ağrı kesici olarak kullanımı da yok. Sağlıktan güzelliğe bir çok alanda kullanılmakta. Gelin hep birlikte at kestanesinin faydalarına bir göz atalım.

At Kestanesinin Faydaları

At kestanesinin güzellik alanındaki faydaları

  • At kestanesinin cildi sıkılaştırma etkisi bulunmaktadır. Bunu bilen kozmetik firmaları içeriğinde at kestanesi bulunan kremler üretmiş ve kullanıma sunmuştur. At kestanesi kreminin bu faydası sebebiyle cildi gençleştirici, kırışıklık giderici özelliği olduğu söylenmektedir. Yine at kestanesinin sıkılaştırıcı özelliği geniş gözeneklerin daraltılmasında kullanılmaktadır.
  • At kestanesi kremi ciltte bulunan gözle görünür kılcal damarların daralmasını ve yok olmasını sağlamaktadır. Ayrıca güneş lekelerini hafifleterek yok ettiği de bilinmektedir.
  • Saçlarınız dökülüyorsa size de bir müjdem var. At kestanesinin faydaları arasında saç dökülmesini durdurduğu gibi bilgiler mevcut.
  • Göğüslerin sarkmasını at kestanesi kremi ile yavaşlatabilirsiniz. Ayrıca boyun bölgesindeki sarkmalarında çaresi at kestanesinde.

At kestanesinin sağlığa faydaları

  • At kestanesi vücutta bulunan iltihabı kurutucu özelliğe sahiptir.
  • Soğuk algınlıklarında at kestanesi kullanımının faydaları vardır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü azaltır.
  • Basur (hemoroid) rahatsızlığında at kestanesi damarları daraltıcı etkisi sayesinde sizi rahatlatacaktır. Basur tedavisinde kullanılan şifalı bitkilerin başında at kestanesi gelmektedir.
  • Romatizma hastalarında oluşan romatizma ağrılarını giderdiği bilinmektedir. Yukarıda da söylediğim gibi at kestanesi çok uzun yıllardır ağrı kesici olarak kullanılmakta.
  • Sinüzite iyi geldiği bilinmektedir.
  • Prostat rahatsızlığında sıkılaştırıcı etkisi sayesinde daha rahat idrar atımı sağlamaktadır.

At kestanesinin faydaları arasında gördüğünüz gibi bir çok güzellik ve sağlık faktörü var. Sizin de anladığınız gibi at kestanesinin en çok fayda sağlanılan iki özelliği; ağrıları dindirmesi ve sıkılaştırıcı etkileri. Genellikle güzellik alanında at kestanesinin faydaları; at kestanesi kremi kullanılarak elde edilmekte.

Sağlık alanında ise bu faydalar bazen krem, bazende oral kullanımla sağlanmaktadır.   Bu şekilde bir sağlık probleminiz olduğunda önceliğiniz mutlaka uzman bir doktora görünmek olmalıdır. Doktorların tavsiye etmediği hiç bir bitki yada tıbbi ilacı kullanmamalısınız!