İnstagramda Video Paylaşma

instagramda video paylaşma

İnstagramda Video Nasıl Paylaşılır?

Bugünkü konumuz instagramda video paylaşma. Bugün bu konu dahilinde instagramda video nasıl paylaşılır? ve İnstagramda başkasının videosunu paylaşma konularına değineceğiz. İnstagramda video paylaşma dediğimizde aklımıza şunlar geliyor;

  1. Telefonumdaki videoyu instagramda nasıl paylaşırım?
  2. İnstagramda başkasının videosunu nasıl paylaşırım?
  3. Youtube’dan instagrama video yükleme, Youtube videolarını instagramda nasıl paylaşırım?

Bugün bütün bu soruların cevaplarını bu yazımda hep birlikte öğreneceğiz. Hadi hemen başlayalım.

İnstagramda Video Paylaşma (Telefonumdaki videoyu nasıl paylaşırım?)

  • İnstagram uygulamasını açıyoruz
  • (+) simgesi yani paylaşım düğmesine dokunalım
  • Ekranın en altında Galeri, Fotoğraf, Video seçenekleri yan yana çıkacak
  • Eğer telefondan instagrama video paylaşmak istiyorsak “Galeri” seçeneğine dokunuyoruz
  • Telefon galerimizde bulunan videoyu seçiyoruz ve “ileri” diyoruz 
  • Videomuza  filtre eklemek istiyorsak burada bu işlemleri uyguluyoruz ve instagramda videomuzu paylaşıyoruz
  • Eğer instagramda o an için çekeceğimiz videoyu paylaşmak istiyorsak yukarıda bahsettiğim seçeneklerden “video” seçeneğine gidiyoruz
  • Ortada bulunan daire sembolüne basılı tutuyoruz ve videomuzu çekiyoruz
  • Daire sembolünden elimizi çektiğimizde videomuz paylaşmaya hazır hale geliyor

İnstagramda Başkasının Videosunu Paylaşma

İnstagramda başkasının videosunu paylaşmak için ise; ya o videoyu instagramdan telefonumuza indireceğiz yada instagram repost uygulamalarından birisini kullanacağız.

İnstagramdaki videoları telefonuma indirmek için ben snaptube uygulamasını kullanıyorum. Çok güzel bir uygulama tavsiye ederim. Sadece instagramdan değil; youtube, facebook, v.b birçok yerden bu uygulama sayesinde video indirebiliyorsunuz.

Repost ise; başkasının video yada fotoğraflarını kendi instagram hesabımızda paylaşmamız anlamına geliyor. Bu işlem için repost uygulamaları mevcut. Repost uygulamalarını kullanarak instagramda başkasının videosunu yada fotoğrafını da bu şekilde paylaşabilirsiniz.

Youtubedan İnstagrama Video Yükleme

Youtubedan instagrama video yüklemek için yine yukarıda anlattığım gibi videoyu telefonumuza indirmemiz gerekmekte. Youtubedan video indirmek için yine snaptube uygulamasını kullanabilirsiniz. Videoyu telefonumuza indirdikten sonra telefonumuzdan bu videoyu instagramda paylaşabiliyoruz.
Ayrıca youtubeda beğendiğimiz ve bir arkadaşımızın görmesini istediğimiz bir videoyu Youtube üzerinden paylaş butonunu kullanarak DM yani direkt mesaj olarak paylaşabiliyoruz.
Hazır instagramda video paylaşma konusunu incelemişken şunu söylemem gerekiyor; instagramda bazı limitler mevcut. İnstagramda video paylaşmada da malesef bu limitlere takılıyoruz. İnstagramda video paylaşma limiti 1 dk ile sınırlı. Bunu da unutmadan söyliyim dedim.