İnstagram Hikaye Gizleme (Hikayeni herkes görmesin)

instagram hikaye gizleme

İnstagram Hikaye Gizleme

İnstagram hikayeler alanına sürekli bir şeyler paylaşıyoruz. Paylaştığımız hikayeleri de herkes görüyor. Eğer paylaştığımız hikayeyi herkesin görmesini istemiyorsak yapmamız gereken bir takım şeyler var. Bugün sizlere instagram hikaye gizleme başlığının altında bunlardan bahsedeceğim.

İnstagram hikayemi kimler görüyor?

Eğer hesap ayarımız gizli değil ise instagram hikaye paylaşımlarımız popülerliğimize göre herkes tarafından yada instagram takipçilerimiz tarafından görüntülenebiliyor. Arama ekranına bastığınızda instagramda takip etmediğiniz kişilerinde hikayelerini üst kısımda görebilirsiniz. Bu durum biraz popülerlikle ilgili. Hikayelerimizi görebilen diğer kullanıcılar da dediğim gibi takipçilerimiz.

İnstagram hikayemi nasıl gizlerim?

İnstagram hikaye gizleme işlemi için yapabileceğimiz bir kaç yol var. Bunları şimdi sırasıyla inceleyelim.

Gizli hesap ile hikaye gizleme

İnstagram hikaye gizleme yöntemlerinden birisi, instagram hesabımızı gizlemektir. Bu şekilde hesabımızı gizlediğimizde, instagram hikayemiz sadece bizi takip eden takipçilerimiz tarafından görülebilir.

İnstagram hikayelerimizi bazı takipçilerimizden gizleme

Az önce anlattığım hikaye gizleme yöntemi ile hikayemizi sadece takipçilerimiz dışındaki  kullanıcılardan gizledik. Takipçilerimizin hepsi hala hikayemizi görebiliyor. Şimdi hikayemizi görmesini istemediğimiz takipçilerimize tek tek hikaye engellemesi yapmamız gerekiyor.Bu engelleme sonrası takipçimiz sadece paylaştığımız hikayelerimizi göremeyecek. Bunun dışında paylaştığımız gönderilerimizi görmeye devam edeceklerdir. Yani instagram hikaye gizlemeyi kişi engelleme ile karıştırmayalım. Hadi şimdi nasıl yapacağımıza bakalım.

İnstagram hikayemi nasıl gizlerim?

Öncelikle hikayemizi görmesini istemediğimiz takipçimizin profiline gidelim. Sonrasında sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesini tıklayalım.
instagram hikaye gizleme 1
Açılan pencerede instagram hikayeni gizle seçeneğini tıklayalım.
instagram hikaye gizleme 2
Açılan pencerede gizle seçeneğini tıklıyoruz.
instagram hikaye gizleme bu kadar kolay, artık hikayemizi engellediğimiz bu takipçimiz bizim instagram hikayelerimizi göremeyecek.