İnstagramda Beğeni Sayınızı Arttıracak En Etkili 3 Yöntem

İnstagram gönderilerimizin beğeni sayısını nasıl arttırırız? İnstagramda daha çok beğeni almak için neler yapmalıyız? Bugün instagram beğeni sayınızı arttırmanız için mutlaka yapmanız gereken en etkili yöntemleri anlatıyoruz.

İnstagramda beğeni arttırmak için denenmiş bir çok yöntem bulunuyor. Burada bu yöntemler arasında denenip sonuç alınmış en etkili üç yöntemi sizinle paylaşıyorum.

1 Daha çok beğeni istiyorsanız daha kaliteli içerik üretmelisiniz

İnstagramda paylaştığınız fotoğrafların beğenisi az oluyorsa; paylaştığınız fotoğrafları gözden geçirmelisiniz. Tamam, size göre çok kaliteli içerik üretiyor olabilirsiniz ama ”kaliteli içerik kitlenizin ne istediğine bağlıdır.” Bu yüzden en çok beğeni alan fotoğraflarınızı bulun ve inceleyin. Sizin takipçi kitlenizin ilgisini çeken fotoğraf tarzı işte bu. İnstagram gönderilerimizde beğeni sayımızın artması için bu tarz fotoğraflar üzerine yoğunlaşmalıyız.

2 İnstagram çok beğeni almak için fotoğraf boyutu kaç olmalı?

İnstagram için ideal fotoğraf boyutu

Yapılan istatistiklere göre; İnstagramda en çok beğeni alan fotoğraf boyutu 1080px eninde ve 1350 piksel yüksekliğinde olan fotoğraflardır. Dikey fotoğraf ve videolarınızı 4:5 formatında yüklemeniz gerekir.
Bu, içeriğinizin mümkün olan en geniş formatta gösterilmesini ve böylece görsel olarak daha çekici olmasını sağlayacaktır. Bu da daha çok beğeni demektir. Bundan sonra fotoğraf ve videolarımızı bu boyutta paylaşıyoruz.

NOT: İnstagram gönderi boyutu ile instagram hikaye boyutları birbirinden farklıdır. İnstagram hikayelerde fotoğraflarımızın tam olarak kırpılmadan görünmesi için farklı bir boyut kullanmalıyız. Bu konudaki ayrıntılı yazımız ”İnstagram hikaye fotoğraf boyutu kaç olmalı?

3 Siz başkalarının fotoğraflarını beğeniyormusunuz?

İnstagramda fotoğraf ve videolarımızın daha çok beğeni alması için yapmamız gereken bir diğer yöntem de diğer kullanıcılarla sürekli etkileşim halinde olmak. Her gün düzenli olarak, takip ettiğiniz kişilerin gönderilerini ve keşfet sayfasına çıkan diğer kullanıcıların gönderilerini beğenip nazik yorumlar bırakmanız sizin yararınıza olacaktır. Buna instagramda dikkat çekme yöntemi denilir ve geri dönüşümü oldukça fazladır. Bu sayede instagram takipçi sayınızı ve beğeni oranlarınızı çok kolay bir şekilde arttırmış olursunuz.

Tavsiye Yazı: İnstagram Keşfet Sayfasında Nasıl Çıkarım?

Bu anlattığım yöntemler instagramda beğeni sayınızı arttırmak için mutlaka yapmanız gereken yöntemler. Bu üç kurala uyduğunuz müddetçe gönderilerinize gelen beğeni sayılarının arttığını göreceksiniz.