Alkali Su Nedir? Alkali Suyun Faydaları

Alkali Su Nedir - Alkali Suyun Faydaları

Alkali Su Nedir?

Alkali su nedir? kısaca açıklamak gerekirse; yüksek ph’lı sudur. Alkali sularda bulunan ph değeri normal sulardan daha yüksek seviyelerdedir. Bu arada unutmadan konuyla ilgili bazı linkleri aşağıya ekliyorum.

Sağlığımız için alkali suları tercih etmeliyiz. Alkali sular vücutta biriken zararlı asitlerin vücuttan atılma süreçlerini hızlandırırlar.

Suyun PH değeri 7’den düşük ise su asidik, 7 seviyesinde ise nötr, 7’nin üzerinde bir değer ise alkali sudur.

Alkali Suyun Faydaları Nelerdir? 

  • Alkali su; vücudumuzda biriken asidik artıkların vücuttan atılma süreçlerini hızlandırır. Basit bir tabirle vücudumuz için yaptığımız detoks kürlerinin en basiti alkali su içmektir.
  • Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmemiz için hergün düzenli miktarda su tüketmemiz gerekmektedir. Alkali sular hücreler tarafından en verimli şekilde kullanılan sulardır. Bu sebeple alkali su tüketerek vücudumuzu en üst düzeyle suyla beslemiş oluruz.
  • Alkali su serbest radikallerin nötralize olmalarını ve vücauttan atılmalarını kolaylaştırır. Antioksidan özelliği vardır. Kanser hücreleri oksijeni sevmezler. İonize edilmiş alkali sular vücutta bulunan serbest radikalleri arayıp bulur ve oksijene çevirirler.
  • Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz için vücudumuzun ph seviyesini alkali olarak tutmamız gerekmektedir. Eğer vücudumuz besinler ve çevresel şartlar sebebiyle asidik olmuşsa alkali su sayesinde bu asidik seviyeyi düşürebiliriz.
  • Alkali su bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Bu sebeple hastalıklara yakalanma riskimiz azalır.
  • Alkali su özellikle kolon ve mide olmak üzere iç organlarımızın temizlenmesine yardımcı olur.
  • Alkali suyun faydalarından bir diğeri ise alkali suyun cildi nemlendirmesidir. Alkali su tüketimiyle cildimizi nemlendirebiliriz.
  • Alkali su enerji seviyenizi arttırır, ruh halini düzene sokar.

Alkali suyun faydaları gerçekten de saymakla bitmiyor. Bunlardan aklıma gelen bazılarını yukarıda maddeler halinde yazdım ama inanın alkali suyun bu yazdıklarımdan çok daha fazla faydası bulunmaktadır. Sağlığınız için düzenli olarak su tüketmeye mutlaka ama mutlaka dikkat edin. Sağlıkla kalın.