İnstagram Hikayeler Alanını Özelleştirin

İnstagram Hikayeler Alanını Özelleştirin

İnstagram Hikaye Gizleme

İnstagram hikayeleri biliyorsunuz. Hani şu üstte takip ettiğimiz kullanıcıların paylaştığı hikayeler. Sizde de oluyor mu bilmiyorum ama benim takip ettiğim bazı kullanıcılar, hikaye ekranından hiç eksik olmuyorlar 🙂 Sürekli yeni hikayeler ekleyerek sayfamın üzerindeki yerlerini devamlı koruyorlar.

Hal böyle olunca da, daha az hikaye paylaşan ama hikayesini görmek istediğim kullanıcıların hikayelerinin bir çoğunu göremiyorum. Bunun bir çözümü olduğunu öğrenince de hemen uyguladım ve rahat ettim doğrusu. Bu bu sebeple, birinin hikayesini nasıl gizlerim ya da görünür yaparım? konusuna değinmek istiyorum.

Anlattığım yöntem sayesinde sizde hikayesini görmek istemediğiniz kişilerin hikayeler alanında çıkmalarını engelleyebilirsiniz.

İnstagram hikayelerde paylaştığınız fotoğraflar bir türlü ekrana sığmıyorsa; İnstagram hikaye fotoğraf boyutu adlı yazımızı mutlaka okumanızı öneriyorum.

Başka birinin hikayesini nasıl gizlerim?

  • İnstagram akış sayfasının üst kısmında hikaye paylaşan kişilerin profil fotoğrafları bulunmakta
  • Hikayesini görmek istemediğiniz kişinin profil fotosunun üzerini basılı tutun
  • Açılan ekranda sessize al butonunu tıklayın
  • Böylece o kişinin hikayelerini siz tekrar açana kadar görmeyeceksiniz

Peki bu şekilde istemediğimiz kişilerin hikayelerini gizleyince, onların gönderilerini görebiliyor muyuz? Cevabımız evet. Bu işlem sadece hikaye gizleme işine yaramaktadır.

İnstagram hesabınızı geçici olarak kapatabileceğinizi biliyor muydunuz? Bilmeyenler için instagram hesap dondurma adlı yazıyı yazdım. Okuyun derim 😉

Gizlediğim hikayeyi tekrar nasıl açarım?

Gizlediğimiz hikayeler, hikaye akışının en sonuna giderler. Bu kullanıcıların hikayelerini tekrar açmak için. Bu son tarafta kullanıcı resminin üzerine basılı tutuyoruz ve “sesini aç” diyoruz.